Креативни центар
Вести Предшколски програм Уџбеници Први разред Други разред Трећи разред Четврти разред Пети разред Шести разред Седми разред Осми разред На језицима мањина Помоћни материјал Семинари Припрема за малу матуру Радни уџбеници
Актуелно

НОВО! Весели вртић на албанском језику

Многи наставници  и васпитачи који у свом раду користе наша издања испољили су интересовање за књиге "Креативног центра" на језицима мањина. Изашли смо у сусрет тим интересовањима и захтевима и превели тражене наслове на неке од језика мањина. Последњи у низу тих издања су и  наши награђени радни листови за предшколце "Весели вртић", које сада можете купити и на албанском језику.


Проглашене најбоље LEGO® БАЈКЕ

За другу креативну радионицу, под називом „ПРИЧАМО LEGO® БАЈКЕ", коју је „Креативни центар" организовао током 2017. године, пријавило се преко 100 васпитача и учитеља из преко 60 предшколских установа и основних школа у Србији. Овога пута учесници радионице имали су пред собом тежи задатак него претходне године. LEGO® бајке које су осмислили и фотографије сцена које су изградили коцкицама са својом децом требало је сами, путем LEGO® Visualizer софтвера, да обраде и пошаљу на конкурс у форми стрипа. Преко 40 бајки које смо добили потврђују да LEGO® коцкице и мини фигуре изузетно снажно мотивишу све који крену да раде са њима, па било да се ради о деци или о одраслима. Управо због тога ове године увели смо и још једну врсту активности којом се могло конкурисати за награду у овкиру ове радионице, а то је репортажа на тему „Како смо правили LEGO® бајку" и добили смо 10 занимљивих репортажа.

Нове књиге за развијање математичке даровитости

Књиге „Математичке авантуре 1" и „Математичке авантуре 2" намењене су оној деци која у првом и другом разреду могу да напредују брже и више од осталих ђака. У збиркама се налазе занимљиви задаци, какви се најчешће не раде на часовима математике у школи. Задаци имају различите функције: поједини служе за развијање логичког и апстрактног мишљења, неки се односе на сналажење у равни и простору, неки на сналажење у различитим ситуацијама, а многи су, једноставно, лепи задаци, они због којих волимо математику и који нас мотивишу да је стално радимо. Сви су они погодни за откривање и развијање математичке даровитости и подстицање креативности.

Аутори ових књига, Мирко Дејић и Бранка Дејић, за издања „Математика као игра 1 и 2" добили су награду Европског удружења издавача уџбеника за Најбољи европски уџбеник у категорији књига за предшколце у 2012. години.     


Велико интересовање за наградну радионицу „Причамо LEGO бајке"

На овогодишњу наградну радионицу „Причамо LEGO  бајке" приспело је четрдесет радова, и то из следећих градова: Апатин, Београд, Голубац, Књажевац, Косјерић, Краљево, Лесковац, Мерошина, Ниш, Нови Сад, Нови Сланкамен, Опово, Рановац, Сутјеска, Свилајнац, Ваљево, Велико Градиште, Ветерник, Врање и Земун.

Поред LEGO  бајки, добили смо и десет репортажа о томе како су васпитачи и учитељи радили на тим бајкама с децом у својим установама. 
EEPG


| Copyright © 2008 | Креативни центар | Градиштанска 8, 11120 Београд | (011) 38 20 483 | slavica.markovic@kreativnicentar.rs |