Креативни центар
Вести Предшколски програм Уџбеници Први разред Други разред Трећи разред Четврти разред Пети разред Шести разред Седми разред Осми разред На језицима мањина Помоћни материјал Семинари Припрема за малу матуру Радни уџбеници

Приручници

Школа и животне вештине адолесцената

Школа и животне вештине адолесцената

Ово је практични приручник намењен наставницима који раде у средњим школама а који током припреме за наставнички позив нису имали прилике да овладају неким знањима из педагогије и психологије. У приричнику они могу пронаћи корисне информације о основним карактеристикама адолесцентног узраста и практичне савете о томе како да граде однос са адолесцентима и подрже их у развоју емоционалних и комуникацијских вештина, како да решавају конфликте у односу ученик–наставник, као и оне међу адолесцентима и како да помогну ученицима да науче да сарађују, да решавају проблеме, управљају учењем, доносе одлуке и преузимају одговорност за свој живот.

Аутор: Славица Чарапић
Илустратор:

Формат: 21,2 x 27,5 cm 88 стр., меки повез, две боје, латиница
SMS шифра:

Цена: 860.00 дин
Успешне презентације

Успешне презентације

Овај приручник идеалан је водич за све оне који планирају да одрже говор или презентацију. У њему се описује седам основних стратегија које ће говорницима помоћи у томе да постану сигурнији и успешнији. У књизи ћете пронаћи мноштво корисних схема, табела и образаца за планирање и процену, као и одговоре на многа кључна питања. Читаоци ће научити нове начине планирања и излагања, оне помоћу којих ће моћи да повећају интересовање публике и да је подстакну на активност. Захваљујући јасном стилу и практичном формату, ово је вредно штиво којем ће се сваки говорник стално и радо враћати.

Аутор: Грејам Фостер
Илустратор:

Формат: 23 x 18 cm 28 стр., меки повез, пун колор, латиница
SMS шифра: UPRE

Цена: 385.00 дин
Како стварати пријатну атмосферу за учење

Како стварати пријатну атмосферу за учење

У другом допуњеном издању овог приручника налази се више од 350 игара, насталих у оквиру различитих програма намењених стручном усавршавању наставника. Игре су разврстане у неколико група на основу онога што се помоћу њих може постићи. Поред игара које су се налазиле и у првом издању (за побољшавање сарадње, повећање концентрације, за боље међусобно упознавање и уважавање, за формирање група, бољу процену доживљеног, за размрдавање тела и духа и за вишеструко активирање ученика), у новом издању могу се наћи игре за подизање енергије, као и старе популарне игре. Ово је практична и корисна књига помоћу које ће сваки наставник лако и брзо створити пријатну атмосферу у свом одељењу.

Аутор: Неца Јовић, Драган Кувељић
Илустратор: Милица Голубовић

Формат: 21 x 27,5 cm 100 стр., меки повез, двобојно, латиница
SMS шифра: AZU

Цена: 619.00 дин
Како постављати питања

Како постављати питања

Постављање питања – када вам је стало до тога да чујете одговор – од кључне је важности за учење о томе како се учи. Овај приручник подстиче вас да критички проучите оно што видите, оно што прочитате, чујете и урадите. У њему се на лак и занимљив начин обрађују изузетно важне теме: зашто треба постављати питања; учење помоћу постављања питања и одговарања на њих на часу; подстицање дубљег размишљања; изазивање емоционалне реакције; подстицање креативности и др. Ова практична књига вас на брз и лак начин упознаје са оним што је кључно у поступку постављања питања и одговарања на њих – од дужности наставника и ученика у њему до тога како треба формулисати питања и како изгледају обрасци за процену тог процеса.

Аутор: Сали Гоџину, Џени Вилсон
Илустратор:

Формат: 23 x 18 cm 28 стр., меки повез, пун колор, латиница
SMS шифра: KPPI

Цена: 350.00 дин
Подучавање деце с тешкоћама у учењу у редовној настави

Подучавање деце с тешкоћама у учењу у редовној настави

Потврђене, моћне методе и технике помоћи ће сваком ђаку да постане успешан у учењу. Сваки наставник има ђаке с тешкоћама у учењу. Без обзира на то да ли су они означени као ученици за специјално образовање, као спори или као понављачи, то су млада бића чији вам проблеми у учењу представљају свакодневни изазов. Ова књига је златан рудник за сваког наставника у чијој се учионици налазе и ђаци с тешкоћама у учењу. Методе и технике, које се реализују поступно, а које су тестирали бројни наставници, и лако применљиве активности, користиће свим вашим ђацима.

Аутор: Сузан Вајнбренер
Илустратор:

Формат: 21 x 27,5 cm 178 стр., меки повез, двобојно, латиница
SMS шифра: PDD

Цена: 1112.00 дин

Претходна страна | Следећа страна
 EEPG


| Copyright © 2008 | Креативни центар | Градиштанска 8, 11120 Београд | (011) 38 20 483 | slavica.markovic@kreativnicentar.rs |