Креативни центар
Вести Предшколски програм Уџбеници Први разред Други разред Трећи разред Четврти разред Пети разред Шести разред Седми разред Осми разред На језицима мањина Помоћни материјал Семинари Припрема за малу матуру Радни уџбеници

Приручници

Мислим, дакле учим!

Мислим, дакле учим!

У књизи "Мислим, дакле учим!" објашњава се наставницима како да помогну ученицима да постану свеснији начина на који уче и мисле. У приручнику се налазе странице које се могу копирати и користити у настави. Ова књига представља моћно средство чијим коришћењем наставници могу помоћи ученицима да науче да мисле да би могли да мисле када уче.

Аутор: Грејам Фостер, Евелин Савицки, Хијацинт Шејфер, Виктор Зелински
Илустратор:

Формат: 21 x 27,5 cm 82 стр., меки повез, двобојно, латиница
SMS шифра: MDU

Цена: 590.00 дин
Подучавање деце с поремећајима менталног здравља и учења у редовној настави

Подучавање деце с поремећајима менталног здравља и учења у редовној настави

Циљ овог приручника је да помогне учитељима и наставницима који у оквиру редовне наставе раде са ученицима с посебним потребама, али и педагозима, психолозима, дефектолозима, педагошким асистентима, родитељима и свима онима који раде с децом и тинејџерима. У њему се на приступачан начин описују поремећаји менталног здравља и учења који се често срећу код школске деце, објашњава се како се сваки од њих може испољити у учионици и пружају се сугестије о томе шта да се уради, а шта не да би се подржао развој ових ученика. У књизи се налази и неколико формулара који се могу копирати и користити у настави.

Аутор: Мајлс Кули
Илустратор:

Формат: 21 x 27,5 cm 142 стр., меки повез, двобојно, латиница
SMS шифра: PDP

Цена: 937.00 дин
Паметнији си него што мислиш

Паметнији си него што мислиш

Сви знамо шта је интелигенција, али да ли сте знали да у свакоме од нас постоји осам различитих врста интелигенција? Ова књига ће вас научити како да препознате које врсте интелигенција су код вас јаче развијене, како да те јаче интелигенције боље користите, као и како да додатно развијете оне интелигенције које су слабије. Аутор књиге, др Томас Армстронг, познат је широм света као експерт за питања вишеструке интелигенције, а његове најпознатије књиге су "Вишеструке интелигенције у разреду" и "Буђење рођеног генија у вашем детету".

Аутор: Томас Армстронг
Илустратор: Маријека Хајнлен

Формат: 21 x 29 cm 128 стр., меки повез, двобојно, латиница
SMS шифра: PAM

Цена: 670.00 дин
Како постати добар говорник

Како постати добар говорник

Многи ученици доживљавају јавни наступ као нешто што их узнемирава и плаши. Ова књига, намењена наставницима, доноси пуно добрих идеја како помоћи ученицима да превазиђу тај страх од јавног наступа. Први део књиге се бави усменом комуникацијом, техникама замишљања, активног слушања, памћења, успостављања односа са публиком, коришћења говора тела, гласа, очувања прибраности, импровизацијом и врстама интрепретације. У другом делу се више говори о самом наступу, кроз рад на садржини говора, на припреми за наступ и оцењивању самог наступа.

Аутор: Кети Мијата
Илустратор: Неда Докић

Формат: 21 x 29 cm 148 стр., меки повез, двобојно, латиница
SMS шифра: GOV

Цена: 695.00 дин
Видим шта хоћеш да кажеш

Видим шта хоћеш да кажеш

Деца и визуелне информације. Разни визуелни текстови – мапе, дијаграми, временске скале, графикони, табеле и многи други – налазе се у свим средствима којима се служе ђаци од основне школе до последипломских студија, у већини кључних предметних подручја учења. Са визуелним текстовима срећемо се свуда – у школи, код куће, на улици. Зашто их онда у настави углавном игноришемо? Аутор ове књиге приказује начин учења који од ђака тражи да комуницирају користећи визуелне текстове. На преко стотину примера он нам показује како ђаци неке садржаје могу боље да искажу кроз визуелне текстове него искључиво на конвенционалан начин – вербалним текстом. Пошто се визуелна писменост тиче свих предметних подручја, учитељи и наставници основних школа ће у књизи "Видим шта хоћеш да кажеш" наћи користан извор информација и идеја, које ће им помоћи да на најбољи начин реализују циљеве и задатке које пред њих поставља наставни програм.

Аутор: Стив Молин
Илустратор:

Формат: 21 x 27,5 cm 132 стр., меки повез, црнобело, латиница
SMS шифра: VSK

Цена: 703.00 дин

Претходна страна | Следећа страна
 EEPG


| Copyright © 2008 | Креативни центар | Градиштанска 8, 11120 Београд | (011) 38 20 483 | slavica.markovic@kreativnicentar.rs |