Креативни центар
Вести Предшколски програм Уџбеници Први разред Други разред Трећи разред Четврти разред Пети разред Шести разред Седми разред Осми разред На језицима мањина Помоћни материјал Семинари Припрема за малу матуру Радни уџбеници

Избор из лектире

Српске народне умотворине

Српске народне умотворине

Ова књига садржи бисере народне мудрости који су настајали вековима. Та годинама стицана сазнања преточена су у бројне облике: пословице, питалице, загонетке, изреке, поређења, благослове, заклетве, басме, разбрајалице, брзалице итд. Приређивачи нове књиге из едиције Пустоловине Симеон Маринковић и Славица Марковић направили су избор највреднијих народних умотворина, најбољих мисли о српским народним умотворинама и настојали су да томе додају своја виђења и оцене.

Аутор:
Илустратор: Мирјана Живковић

Формат: 16 x 23 cm 368 стр., Ојачани повез, пун колор, ћирилица
SMS шифра:

Цена: 1690.00 дин
Српске народне лирске песме

Српске народне лирске песме

Нова књига из едиције Пустоловине савременим читаоцима на занимљив начин приближава вредности наше народне лирике. Песме су сврстане у осамнаест тематских група: љубавне, породичне, сватовске, песме о раду и др. Осим изабраних 506 песама из разних крајева у којима Срби живе, уз песме су дата објашњења симболичних значења бића, предмета и појава о којима се у књизи говори, као и илустрована објашњења обреда и обичаја при којима су песме извођене. Сви ови прилози на живописан начин сликају миље у којем су песме настајале и трајале. Књига садржи и записе о вредностима ових песама, оцену њихове естетске, етичке и сазнајне вредности. Ово је књига трајне вредности и неопходан је део сваке кућне библиотеке.

Аутор:
Илустратор: Мирјана Живковић

Формат: 17 x 23,5 cm 312 стр., ојачан повез, пун колор, ћирилица
SMS шифра: SNLP

Цена: 1456.00 дин
Српске народне јуначке песме

Српске народне јуначке песме

Избор из народних јуначких песама начинили су др Симеон Маринковић и Славица Марковић, желећи да да младим читаоцима приближе лепоту наших јуначких народних песама. Трудили су се да песме представе у миљеу духовне и материјалне културе тог доба, чији сјај и дан-данас задивљује. Уз обиље илустрација, ликовних прилога и речник који појашњава значења појединих појмова, ту је и додатак који помаже да се открију естетске и спознајне вредности јуначких песама. Песме су сврстане у неколико целина, од преткосовских до епско-лирских, уз посебан део посвећен Марку Краљевићу.

Аутор:
Илустратор: Душан Павлић

Формат: 17 x 23,5 cm 424 стр., ојачан повез, пун колор, ћирилица
SMS шифра: SJUP

Цена: 1925.00 дин
Српске народне бајке

Српске народне бајке

Раскошно илустрована књига са српским народним бајкама онаквим какве је забележио Вук Караџић. За разлику од других издања, ова књига доноси и нешто сасвим ново: фотографије и цртеже грађевина, предмета и митолошких бића која се у бајкама помињу, као и објашњења многих мање познатих речи и израза на маргинама текста.

Аутор:
Илустратор: Добросав Живковић Боб

Формат: 17 x 23.5 cm 229 стр., ојачан повез, пун колор, ћирилица
SMS шифра: BAJ

Цена: 1121.00 дин
Српске народне приповетке

Српске народне приповетке

Још један наслов у едицији "Пустоловине" који се бави нашим народним стваралаштвом. Приређивачи су направили избор из ове својеврсне ризнице народних мудрости, а илустратор Боб Живковић је још једном показао да је увек нов и непредвидљив. Фотографије, документи и објашњења на маргинама биће, надамо се, добар позив да се упустите у још једну авантуру читања.

Аутор:
Илустратор: Добросав Живковић Боб

Формат: 23,5 x 17 cm 232 стр., ојачан повез, пун колор, ћирилица
SMS шифра: PRP

Цена: 1055.00 дин

Претходна страна | Следећа страна
 
EEPG


| Copyright © 2008 | Креативни центар | Градиштанска 8, 11120 Београд | (011) 38 20 483 | slavica.markovic@kreativnicentar.rs |