Креативни центар
Вести Предшколски програм Уџбеници Први разред Други разред Трећи разред Четврти разред Пети разред Шести разред Седми разред Осми разред На језицима мањина Помоћни материјал Семинари Припрема за малу матуру Радни уџбеници
Вести

Претходна страна | Следећа страна

„Креативни центар“ на XXX Сабору учитеља Србије

„Креативни центар" учествоваће и ове године на традиционалном Сабору учитеља Србије који се одржава под називом „Унапређивање наставне праксе кроз размену професионалних искустава". Овај скуп ће бити одржан 18. и 19. јуна у Београду и очекује се учешће више од 700 учитеља из целе Србије.

Издања „Креативног центра" биће изложена у недељу 19. јуна у холу Учитељског факултета и сви заинтересовани учитељи моћи ће да их погледају.


Креативна награднa радионицa за васпитаче – причамо LEGO® причу

Креативна награднa радионицa за васпитаче – причамо LEGO® причу

У жељи да се васпитачима омогући да с децом испробају рад с програмом LEGO® Education  и његове ефекте, „Креативни центар“ је почетком маја позвао васпитаче да се укључе у акцију под називом „Креативне наградне радионице – причамо LEGO® причу“.

Током ове акције по два васпитача из једне предшколске установе која се пријаве „Креативном центру“ добиће промо кесице с LEGO® коцкицама са упутством и правилима учешћа. У овој заједничкој акцији васпитачи ће с децом помоћу коцкица правити своје приче, а „Креативни центар“ ће их помоћу софтвера LEGO® Story Visualizer претварати у мале стрип-странице и слати их назад, у вртиће, како би деца, родитељи и васпитачи могли и сами да виде приче након софтверске обраде.

Све приспеле приче оцениће стручни жири, а три првопласиране приче донеће својим предшколским установама LEGO® Education  производе као награду.

 

 Више информација о овој акцији, као и комплетан предшколски каталог LEGO® Education, можете добити ако се обратите на мејл dejan.begovic@kreativnicentar.rs


Креативни центар на скупу Европског удружења издавача уџбеника у Данској

Креативни центар на скупу Европског удружења издавача уџбеника у Данској

Креативни центар један је од учесника скупа Европског удружења издавача уџбеника (EEPG) -  Network Meeting for Decision makers, који се одржава у данском граду Орхусу 12. и 13. маја. На овом састанку издавача посвећеном дигитализацији у образовању учествује више од 15 издавача уџбеника из целе Европе. Домаћин овог састанка је данска издавачка кућа Systime, а посебну презентацију првог дана скупа одржао је Алан Гринберг, чувени стручњак у области дигитализације у образовању, који је говорио о изазовима и приликама у образовном издаваштву.

Креативни центар једина је издавачка кућа у Србији која је чланица Европског удружења издавача уџбеника, организације која више од 20 година окупља издавачеуџбеника како би омогућила размену искустава и информација између чланова ради унапређења квалитета уџбеничког издаваштва у Европи.


Нов предшколски каталог и наруџбеница за школску 2016/2017. годину

Креативни центар објавио је  нови Предшколски каталог за школску 2016/2017. годину, који  садржи радне листове, приручнике за васпитаче, као и бројне додатне материјале који васпитачима могу помоћи у осмишљавању активности у раду с децом. Предшколски каталог за школску 2016/2017 годину можете прелистати ОВДЕ.

Предшколске установе које желе да наруче радне листове и додатне материјале Креативног центара  за школску 2016/2017. годину могу то да учине помоћу наруџбенице, коју можете преузети ОВДЕ.


Нов приручник за васпитаче, наставнике и родитеље - "Деца уче у природи. Истраживачке игре и активности за децу у узрасту од три године до осам година".

Нов приручник за васпитаче, наставнике и родитеље - "Деца уче у природи. Истраживачке игре и активности за децу у узрасту од три године до осам година".

Ауторка Ружица Поповић- Трбушковић у овом приручнику предлаже разноврсне игре и активности којима се указује на значај контакта с природом и на важност боравка и учења у природном амбијенту као на предуслове здравог одрастања деце.

Предложене су разноврсне игре и активности које: се изводе коришћењем природних материјала (воде, глине, теста, песка, каменчића, лишћа, плодова, комадића дрвета и гранчица); подстичу на увиђање узрочно-последичних веза у живој и неживој природи; пружају прилику деци да сазнају појединости о стаништима у природи и о животним циклусима; уводе децу у основне појмове у вези с процесом рециклаже; подсећају на заборављене игре из наше народне традиције, као и оне које указују на важност здраве исхране.

Одломак из приручника можете погледати ОВДЕ.

Kњигу можете пронаћи у Клубу књижари "Креативни центар" (ТЦ "Еуроцентар", Македонска 30 / Дечанска 5, Београд), путем нашег сајта www.kcknjizara.rs као и свим боље снабдевеним књижарама широм Србије.


Странице << 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 >>



EEPG


| Copyright © 2008 | Креативни центар | Градиштанска 8, 11120 Београд | (011) 38 20 483 | slavica.markovic@kreativnicentar.rs |