Креативни центар
Вести Предшколски програм Уџбеници Први разред Други разред Трећи разред Четврти разред Пети разред Шести разред Седми разред Осми разред На језицима мањина Помоћни материјал Семинари Припрема за малу матуру Радни уџбеници

Избор из лектире

Српске народне приповетке

Српске народне приповетке

Још један наслов у едицији "Пустоловине" који се бави нашим народним стваралаштвом. Приређивачи су направили избор из ове својеврсне ризнице народних мудрости, а илустратор Боб Живковић је још једном показао да је увек нов и непредвидљив. Фотографије, документи и објашњења на маргинама биће, надамо се, добар позив да се упустите у још једну авантуру читања.

Аутор:
Илустратор: Добросав Живковић Боб

Формат: 23,5 x 17 cm 232 стр., ојачан повез, пун колор, ћирилица
SMS шифра:

Цена: 1160.00 дин
Хајдуци

Хајдуци

Веселе авантуре малих Нушићевих "одметника" биле су и остале омиљено дечје штиво многих генерација. Ова књига је нешто више: поред основног текста она садржи бројне фотографије и цртеже везане за време и простор у којима се прича одвија, па је пустоловина читања богатија. На крају књиге наћи ћете и "Пустоловни додатак" о Нушићу и његовом животу. (5. разред)

Аутор: Бранислав Нушић
Илустратор: Мирољуб Милутиновић Брада

Формат: 17 x 23.5 cm 208 стр., ојачан повез, црнобело, ћирилица
SMS шифра:

Цена: 950.00 дин
Орлови рано лете

Орлови рано лете

Роман Бранка Ћопића, прича о одрастању једне сеоске ђачке дружине у ратно време, годинама омиљена лектира основаца, изненада и незаслужено пала је у заборав. Ново издање овог романа, са тумачењима непознатих речи, фотографијама предмета, грађевина, предела и догађаја, приближава ову књигу и новим генерацијама читалаца. "Пустоловни додатак" посвећен је писцу, ту су његова сопствена казивања, сећања на рано детињство, белешка о томе како је одлучио да напише овај роман, шта је желео као писац и која му је најдража похвала. (6. разред)

Аутор: Бранко Ћопић
Илустратор: Душан Павлић

Формат: 16 x 23 cm 240 стр., ојачан повез, црнобело, ћирилица
SMS шифра:

Цена: 990.00 дин
Аутобиографија

Аутобиографија

ОВА КЊИГА ЈЕ ТРЕНУТНО РАСПРОДАТА! Бранислав Нушић је несумњиво највећи српски хумористички писац. Чувене су његове комедије "Сумњиво лице", "Госпођа министарка", "Народни посланик", "Мистер долар" и друге. "Аутобиографија" је за многе његов најсмешнији текст. На изузетно духовит начин говори о свом детињству и младости које је провео у Београду и Смедереву.

Аутор: Бранислав Нушић
Илустратор: Добросав Живковић Боб

Формат: 16 x 23 cm 284 стр., ојачан повез, црнобело, ћирилица
SMS шифра: ABIO

Напомена: Распродато

Зона Замфирова

Зона Замфирова

"Зона Замфирова" је најлепши љубавни роман у српској књижевности. У нашем издању обогаћен је занимљивим илустрацијама, фотографијама и документима из времена о коме се говори. На маргинама страница сликом и речима објашњени су многи важни појмови из дела. У "Пустоловном додатку" открива се тајна пишчеве радионице - како је текла стваралачка драма од записане анегдоте до последње верзије романа. На крају књиге дате су сажете оцене књижевних критичара и историчара књижевности о вредности овог дела. Због свега тога читање ове књиге биће вам право уживање. На 52. међународном београдском сајму књига ова књига била је повод за награду сајма "Креативном центру" за најбољу едицију за 2007. годину.

Аутор: Стеван Сремац
Илустратор: Владимир Бурсаћ

Формат: 16 x 23,5 cm 232 стр., ојачан повез, пун колор, ћирилица
SMS шифра: ZFR

Цена: 1019.00 дин

Претходна страна | Следећа страна
 EEPG


| Copyright © 2008 | Креативни центар | Градиштанска 8, 11120 Београд | (011) 38 20 483 | slavica.markovic@kreativnicentar.rs |