Креативни центар
Вести Предшколски програм Уџбеници Први разред Други разред Трећи разред Четврти разред Пети разред Шести разред Седми разред Осми разред На језицима мањина Помоћни материјал Семинари Припрема за малу матуру Радни уџбеници

Уџбеници

Читанка за други разред основне школе

Читанка за други разред основне школе

У пет тематски уобличених поглавља налазе се разноврсни прозни и поетски текстови за обраду предвиђене новим програмом наставе и учења (2019/2020). Поред књижевних текстова, обрађени су и одређени књижевно-језички појмови. Сви текстови праћени су одговарајућим питањима и задацима различитих нивоа тежине (основни, средњи и напредни ниво). Читанком се уводи и активно коришћење речника. На крају сваког поглавља дата је систематизација појмова из књижевности. Уџбеник постоји и у дигиталном формату, с мултимедијалним материјалом, интерактивним задацима и проверама знања.

Аутор: Симеон Маринковић, Славица Марковић
Илустратор: Сузана Кубинец, Данијел Савовић, Никола Витковић, Маја Веселиновић, Душан Павлић

Формат: 20, 8 x 26 cm 104 стр., меки повез, пун колор, ћирилица
SMS шифра:

Цена: 750.00 дин
Српски језик 2. Уџбеник за други разред основне школе

Српски језик 2. Уџбеник за други разред основне школе

Уџбеник је усклађен с новим програмом наставе и учења (2019/2020) и радног је карактера. Ауторов методички приступ састоји се у томе што полази од занимљивих текстова у којима су јасно истакнуте језичке појаве које ће се проучавати, затим се те језичке појаве и законитости дефинишу, а онда следе задаци за вежбање. У уџбенику су на занимљив и приступачан начин изложени сви наставни садржаји. У склопу сваке лекције дата су питања и задаци кроз које ученици овладавају знањима из српског језика. Питања, задаци и вежбе разноврсни су по типу, сложености и тежини ( основни, средњи и напредни ниво тежине) и конципирани су тако да заинтересују и ангажују ученике и омогуће им да на трајан начин усвоје знање из српског језика. Садржаји су праћени функционалним илустрацијама. У оквиру уџбеника налазе се и Контролни листови, који садрже седам провера знања.

Аутор: Симеон Маринковић
Илустратор: Оливера Поповић

Формат: 20, 8 x 26 cm 66 стр., меки повез, пун колор, ћирилица
SMS шифра:

Цена: 650.00 дин
Мала абецеда. Уџбеник за други разред основне школе

Мала абецеда. Уџбеник за други разред основне школе

Радни уџбеник који је предвиђен за учење читања и писања латинице Прегледан и добро организован, омогућава учење латинице у било ком периоду школске године. Прилагођен узрасту, осигурава континуиран напредак ученика од почетног учења до потпуног овладавања техникама читања и писања латиничког писма.Текстови у књизи су праћени функционалним илустрацијама које подстичу дечју машту и осећај за лепо.

Аутор: Симеон Маринковић
Илустратор: Неда Докић, Неда Докић

Формат: 20, 8 x 26 cm 48 стр., меки повез, пун колор, латиница
SMS шифра:

Цена: 500.00 дин

Додатни материјали

Језичке школице 2

Језичке школице 2

Збирка радних листова из језика и књижевности која ученицима другог разреда помаже да читањем различитих текстова и решавањем задатака овладају вештином коришћења различитих стратегија у освајању нових знања из језика и тумачењу слојева текста. Збирка је конципирана тако да сваки ученик може да напредује, али и да се враћа тежим задацима, већ према интересовањима и могућностима у одређеном тренутку.

Аутор: Александра Станић, Милорад Рикало, Весна Рикало, Саша Гламочак
Илустратор: Александар Стојшић

Формат: 21 x 29 cm 119 стр., меки повез, двобојно, ћирилица
SMS шифра:

Цена: 730.00 дин
Контролне вежбе из српског за 2. разред

Контролне вежбе из српског за 2. разред

Контролне вежбе из српског језика за други разред основне школе намењене су провери знања и вештина у областима језик, читање с разумевањем и писање. Задаци у контролним вежбама усклађени су с наставним планом и програмом. Вежбе омогућују наставницима да провере колико су њихови ученици савладали одређено градиво, ученицима – да провере чиме су више, а чиме мање овладали, а родитељима – да прате напредак свог детета. Збирка садржи 13 контролних вежби (за групу А и групу Б) са задацима различитих типова.

Аутор: Милорад Рикало, Јелисавета Делић
Илустратор: Никола Витковић

Формат: 21 x 29 cm 70 стр., меки повез, црнобело, ћирилица
SMS шифра: 2KSJ

Цена: 350.00 дин


EEPG


| Copyright © 2008 | Креативни центар | Градиштанска 8, 11120 Београд | (011) 38 20 483 | slavica.markovic@kreativnicentar.rs |