Креативни центар
Вести Предшколски програм Уџбеници Први разред Други разред Трећи разред Четврти разред Пети разред Шести разред Седми разред Осми разред На језицима мањина Помоћни материјал Семинари Припрема за малу матуру Радни уџбеници

Приручници

Од гласа до слова

Од гласа до слова

Овај приручник намењен је васпитачима, родитељима и свима онима који се баве децом у процесу превођења гласовног говора у писани. Ради лакшег и систематичнијег праћења издвојене су три целине. Теоријски део приручника садржи основна полазишта у раду на превођењу гласовног говора у писани, као и мишљења стручњака из области развоја говора на која су се аутори ослањали у свом раду. У Идејном делу дати су предлози и уопштена решења за: уређење простора, симболичку игру, вежбе, игре и активности које се примењују у раду с децом у процесу од гласа до слова. Практични део приручника садржи бројне идеје за извођење активности с децом, радионица с родитељима, као и савете и предлоге за прављење и примену средстава за игру и рад.

Аутор: Мирјана Марковић, Миловановић Дада, Славица Томић
Илустратор:

Формат: 21 x 27 cm 196 стр., меки повез, пун колор, ћирилица
SMS шифра:

Цена: 1737.00 дин
Предшколац у свету математике. Активности за децу узраста од три године до шест и по година

Предшколац у свету математике. Активности за децу узраста од три године до шест и по година

Овај приручник помоћи ће свим родитељима и васпитачима да правилно, корак по корак, развију код деце предшколског узраста математичке појмове и да децу припреме за полазак у школу. У књизи је дато мноштво примера и активности који ће предшколцима олакшати усвајање почетних математичких знања. У оквиру сваке области графички су јасно издвојене активности које се изводе с децом у млађој, средњој и старијој групи у вртићу. Приручник садржи и упутства за десет математичких игара, идеје за разна математичка васпитно-образовна средства, као и задатке за подстицање математичке даровитости.

Аутор: Мирко Дејић
Илустратор: Душан Павлић

Формат: 16,5 x 24,0 cm 134 стр., меки повез, пун колор, ћирилица
SMS шифра:

Цена: 880.00 дин
Деца уче у природи. Истраживачке игре и активности за децу у узрасту од три године до осам година

Деца уче у природи. Истраживачке игре и активности за децу у узрасту од три године до осам година

Ауторка у овом приручнику указује на значај контакта с природом и на важност боравка и учења у природном амбијенту као на предуслове здравог одрастања деце. Предложене су разноврсне игре и активности које: се изводе коришћењем природних материјала (воде, глине, теста, песка, каменчића, лишћа, плодова, комадића дрвета и гранчица); подстичу на увиђање узрочно-последичних веза у живој и неживој природи; пружају прилику деци да сазнају појединости о стаништима у природи и о животним циклусима; уводе децу у основне појмове у вези с процесом рециклаже; подсећају на заборављене игре из наше народне традиције, као и оне које указују на важност здраве исхране.

Аутор: Ружица Поповић-Трбушковић
Илустратор: Драгана Николић

Формат: 16 x 24 cm 160 стр., меки повез, пун колор, ћирилица
SMS шифра:

Цена: 1150.00 дин
Ја могу - корак напред

Ја могу - корак напред

Приручник садржи основне напомене о музичким садржајима и активностима које васпитачи и друге одрасле особе могу да користе у раду с децом, наводи начин на који се ти садржаји примењују у пракси, објашњава улогу визуелних средстава (картица) у процесу учења, као и начин њихове израде. Објашњења и примери примене музичких садржаја и активности односе се на рад са свом децом, уз посебне осврте на рад с децом са сметњама у развоју.

Аутор: Верица Јечменић
Илустратор: Татјана Дробни

Формат: 21 x 27 cm 204 стр., меки повез, пун колор, ћирилица
SMS шифра:

Цена: 1850.00 дин
Корак по корак 5

Корак по корак 5

Нова књига Корак по корак 5 из познате серије приручника односи се на Припремни предшколски програм (ППП). Савремена теоријска схватања о томе да дете треба да буде у средишту васпитно-образовног процеса свој највиши израз имају у средишњем делу књиге – у богатој понуди активности које су: – примерене узрасту и развојним могућностима деце; – веома богате и разноврсне; – игровног карактера; – смислене и увек доводе до видљивог резултата; – организоване тако да омогућавају сваком детету да у активностима учествује онолико колико жели и на нивоу који је за њега карактеристичан. Овакав систем активности прави је инструмент у рукама одраслог који се бави децом и практично је употребљив.

Аутор: Мара Шаин, Славица Чарапић
Илустратор: Марица Кицушић

Формат: 21 x 27 cm 216 стр., Меки повез, пун колор , ћирилица
SMS шифра:

Цена: 1737.00 дин

Претходна страна | Следећа страна
 EEPG


| Copyright © 2008 | Креативни центар | Градиштанска 8, 11120 Београд | (011) 38 20 483 | slavica.markovic@kreativnicentar.rs |