Креативни центар
Вести Предшколски програм Уџбеници Први разред Други разред Трећи разред Четврти разред Пети разред Шести разред Седми разред Осми разред На језицима мањина Помоћни материјал Семинари Припрема за малу матуру Радни уџбеници

Уџбеници

Свет око нас 2. Уџбеник за други разред основне школе

Свет око нас 2. Уџбеник за други разред основне школе

Уџбенички комплет је у складу с новим планом наставе и учења, који акценат ставља на исходе. Наставни садржаји се излажу у шест тематских целина. На почетку сваке целине налази се најава онога што ће се учити, а на крају целине резиме обрађених садржаја дат у виду прегледа, шема и табела (Сети се шта смо научили), где ученици могу лако и брзо да се подсете најважнијих појмова. Нови појмови се уводе постепено и добро умрежавају повезивањем с раније усвојеним појмовима и искуственим и школским знањима ученика (како из претходног разреда тако и из других предмета), као и увежбавањем и утврђивањем кроз питања и задатке различитог типа и нивоа сложености. који се налазе у радној свесци. Градиво се излаже тако да наводи ученике на размишљање, редован рад и сарадњу, а излагање је подржано функционалним илустрацијама примереним узрасту. Уз поједине теме дати су планови пројеката који треба да се изведу као одељенске акције. Уџбеник постоји и у дигиталном формату, с мултимедијалним материјалом, интерактивним задацима и проверама знања.

Аутор: Весна Рикало, Симеон Маринковић, Славица Марковић
Илустратор: Милица Стевановић, Марина Веселиновић, Наташа Коњевић

Формат: 20, 8 x 26 cm 88 стр., меки повез, пун колор, ћирилица
SMS шифра:

Цена: 700.00 дин
Свет око нас 2. Радна свеска за други разред основне школе

Свет око нас 2. Радна свеска за други разред основне школе

Радна свеска је у складу с новим планом наставе и учења, који акценат ставља на исходе. Садржи низ задатака за утврђивање, вежбање и обнављање градива. Задаци су разнолики и занимљиви – да би их решили, ученици треба да одговарају на питања, попуњавају табеле, цртају, боје, решавају ребусе и укрштенице, изводе огледе и мала истраживања, спроводе акције с другарима из одељења и сл.

Аутор: Симеон Маринковић, Славица Марковић, Весна Рикало
Илустратор: Марина Веселиновић, Наташа Коњевић, Милица Стевановић

Формат: 20, 8 x 26 cm 76 стр., Меки повез, пун колор, ћирилица
SMS шифра:

Цена: 700.00 дин

Додатни материјали

Здравствено васпитање за други разред

Здравствено васпитање за други разред

Користи се уз уџбеник "Свет око нас за други разред". Већина наставних јединица надовезује се на теме које се обрађују у оквиру овог предмета. Мноштво занимљивих и забавних питања и задатака омогућују учење кроз игру (загонетке, укрштенице, ребуси). Ове радна свеска пружа ученицима разне могућности да искажу своју креативност (прављење колажа и постера који промовишу здрав начин живљења и сл.).

Аутор: Јелена Илић, Анђелка Ружић
Илустратор: Леонид Пилиповић

Формат: 23,5 x 22 cm 32 стр., меки повез, пун колор, ћирилица
SMS шифра: 2ZVA

Цена: 320.00 дин


EEPG


| Copyright © 2008 | Креативни центар | Градиштанска 8, 11120 Београд | (011) 38 20 483 | slavica.markovic@kreativnicentar.rs |