Креативни центар
Вести Предшколски програм Уџбеници Први разред Други разред Трећи разред Четврти разред Пети разред Шести разред Седми разред Осми разред На језицима мањина Помоћни материјал Семинари Припрема за малу матуру Радни уџбеници

Уџбеници

Читанка за пети разред основне школе

Читанка за пети разред основне школе

У Читанци се налазе сви обавезни текстови за обраду предвиђени новим програмом наставе и учења (2018/2019). Уз сваки текст дати су задаци различитих нивоа тежине. Прегледне је структуре и са јасним налозима, релевантним и примереним узрасту. Кроз текстове у Читанци аутори обрађују књижевне појмове, стварајући континуитет у развоју систематизованих знања из теорије књижевности.

Аутор: Симеон Маринковић, Славица Марковић
Илустратор: Ивица Стевановић, Тихомир Челановић, Борис Кузмановић, Милан Павловић, Душан Павлић, Добросав Живковић Боб

Формат: 20,8 x 26 cm 164 стр, меки повез, пун колор, ћирилица
SMS шифра:

Цена: 810.00 дин
Српски језик 5. Уџбеник за пети разред основне школе

Српски језик 5. Уџбеник за пети разред основне школе

Уџбеник је усклађен с новим програмом наставе и учења (2018/2019) и радног је карактера. Ауторов методички приступ састоји се у томе што полази од занимљивих текстова у којима су јасно истакнуте језичке појаве које ће се проучавати, затим се језичке појаве и законитости дефинишу, а онда следе задаци за вежбање. Питања, задаци и вежбе разноврсни су по типу, сложености и тежини и конципирани тако да заинтересују и ангажују ученике и омогуће им да на трајан начин усвоје знање из области граматике, правописа и језика. У оквиру уџбеника налазе се и Контролни листови, који садрже 11 провера знања.

Аутор: Симеон Маринковић
Илустратор: Мирољуб Милутиновић Брада, Андреј Војковић

Формат: 20,8 x 26 cm 152 стр., меки повез, пун колор, ћирилица
SMS шифра:

Цена: 890.00 дин

Додатни материјали

Разумем шта читам 5

Разумем шта читам 5

Радни листови за српски језик - увежбавање читалачке вештине. Збирка радних листова "Разумем шта читам" намењена је увежбавању и провери читалачке вештине, односно разумевања прочитаног текста. Овладавање читалачком вештином не води само ка успеху у предмету Српски језик и књижевност већ отвара врата разумевању појмова, појава и њихових односа и у свим другим наставним областима. Збирка садржи 45 радних листова, распоређених у три тематске целине, према теми текстова на којима се увежбава читалачка вештина: 1. Древни свет; 2. Свет прича; 3. Свет је један.

Аутор: Саша Гламочак, Александра Кузмић, Милорад Рикало
Илустратор: Милош Алексић

Формат: 21 x 29 cm 144 стр., меки повез, двобојно, ћирилица
SMS шифра:

Цена: 900.00 дин
Граматика српског језика за основну школу

Граматика српског језика за основну школу

У оквиру обележавања Године књиге и језика Креативни центар и Вукова задужбина издају "Граматику српског језика за основну школу" проф. др Душке Кликовац. Вукова задужбина објављује је као део "Данице" за 2011. годину, а Креативни центар као своје посебно издање. Ова граматика одобрена је од стране Министарства просвете Републике Србије и прихваћена за штампу од Савета за језик Вукове задужбине. Њена ваљаност у пракси већ је потврђена. Прилагођена је захтевима најновијег наставног програма, а намењена ђацима и свима онима у Србији и дијаспори који желе да боље упознају српски језик и развију језичку културу.

Аутор: Душка Кликовац
Илустратор:

Формат: 12 x 19 cm 228 стр., меки повез, двобојно, ћирилица
SMS шифра:

Цена: 770.00 дин


EEPG


| Copyright © 2008 | Креативни центар | Градиштанска 8, 11120 Београд | (011) 38 20 483 | slavica.markovic@kreativnicentar.rs |