Креативни центар
Вести Предшколски програм Уџбеници Први разред Други разред Трећи разред Четврти разред Пети разред Шести разред Седми разред Осми разред На језицима мањина Помоћни материјал Семинари Припрема за малу матуру Радни уџбеници

Уџбеници

Српски језик. Читанка за шести разред основне школе

Српски језик. Читанка за шести разред основне школе

КЊИГА ЋЕ БИТИ ДОСТУПНА ЗА ИСПОРУКУ ПОСЛЕ 15. АВГУСТА 2019! У Читанци се налазе сви обавезни текстови за обраду предвиђени новим програмом наставе и учења (2019/2020). Прегледне је структуре и с јасним налозима, релевантним и примереним узрасту. У пет тематских целина налазе се текстови праћени богатом и разноврсном методичко-дидактичком апаратуром. Добро смишљен корпус питања, задатака и вежбања – задаци за разумевање прочитаног, за анализу књижевних вредности и развој систематизованих знања из теорије књижевности. Уз сваки текст дати су задаци различитих нивоа тежине. На крају сваког поглавља дата је систематизација знања из теорије књижевности.

Аутор: Славица Марковић, Симеон Маринковић
Илустратор: Душан Павлић, Тихомир Челановић, Милан Павловић, Ивица Стевановић, Добросав Живковић Боб, Милица Ненадић

Формат: 20, 8 x 26 146 стр., меки повез, пун колор, ћирилица
SMS шифра:

Цена: 810.00 дин
Српски језик. Уџбеник за шести разред основне школе

Српски језик. Уџбеник за шести разред основне школе

КЊИГА ЋЕ БИТИ ДОСТУПНА ЗА ИСПОРУКУ ПОСЛЕ 15. АВГУСТА 2019! Радни уџбеник је усклађен с новим програмом наставе и учења (2019/2020). Садржаји граматике, правописа и језичке културе обрађују се кроз низ лекција на систематичан, целовит и прегледан начин. У целој књизи видљива је намера аутора да ученицима приближи граматичке области на тај начин што ће дефиниције и правила свести на потребну меру, а примени правила и њиховом присуству у језику дати прави значај. Ауторов методички приступ састоји се у томе што полази од занимљивих текстова, с јасно истакнутим језичким појавама које ће се проучавати; затим се језичке појаве и законитости дефинишу, а онда следе задаци за вежбање. Задаци су разноврсни, разврстани према тежини, добро одмерени и омогућавају ученицима да активно провере у којој мери разумеју обрађено градиво. Посебна пажња посвећена је задацима који подстичу функционалну употребу језика у свакодневном животу, подижу општи ниво писмености, развијају говорне вештине, као и језичко стваралаштво код ученика. Саставни део радне свеске представљају Контролни листови, који садрже девет провера знања.

Аутор: Симеон Маринковић
Илустратор: Андреј Војковић, Мирољуб Милутиновић Брада

Формат: 20, 8 x 26 cm 141 цм, меки повез, пун колор, ћирилица
SMS шифра:

Цена: 890.00 дин

Додатни материјали

Разумем шта читам 6

Разумем шта читам 6

Збирка радних листова "Разумем шта читам 6" намењена је ученицима и ученицама шестог разреда. Она треба да им помогне да овладају вештином читања и разумевања књижевних и информативних текстова и да их поведе ка уживању и сналажењу у свету писане речи. Питања у радним листовима - некад лакша, некад тежа - захтевају отворене очи, будно праћење података, трагање, препознавање, уочавање, размишљање, закључивање. Разноврсност текстова и бројни писци - од класика који се ишчитавају на нов начин (Жил Верн, Чарлс Дикенс, Бранислав Нушић) до савремених (Джуди Кертин, Мекол Смит, Джон Секстон) - чине ову збирку малом покретном библиотеком.

Аутор: Милорад Рикало, Јелена Стефановић, Саша Гламочак
Илустратор: Милош Алексић

Формат: 21 x 29,5 cm 122 стр., меки повез, двобојно, ћирилица
SMS шифра:

Цена: 850.00 дин
Граматика за шести разред

Граматика за шести разред

"Граматика 6" обухвата све садржаје из програма наставе српског језика за шести разред. На крају сваке теме дат је кратак преглед обрађеног градива. Садржи пет контролних задатака за проверу знања и индекс појмова.

Аутор: Симеон Маринковић
Илустратор: Андреј Војковић

Формат: 26 x 21 cm 94 стр., меки повез, двобојно, ћирилица
SMS шифра: 6GRA

Напомена: Распродато

Граматика српског језика за основну школу

Граматика српског језика за основну школу

У оквиру обележавања Године књиге и језика Креативни центар и Вукова задужбина издају "Граматику српског језика за основну школу" проф. др Душке Кликовац. Вукова задужбина објављује је као део "Данице" за 2011. годину, а Креативни центар као своје посебно издање. Ова граматика одобрена је од стране Министарства просвете Републике Србије и прихваћена за штампу од Савета за језик Вукове задужбине. Њена ваљаност у пракси већ је потврђена. Прилагођена је захтевима најновијег наставног програма, а намењена ђацима и свима онима у Србији и дијаспори који желе да боље упознају српски језик и развију језичку културу.

Аутор: Душка Кликовац
Илустратор:

Формат: 12 x 19 cm 228 стр., меки повез, двобојно, ћирилица
SMS шифра:

Цена: 770.00 дин


EEPG


| Copyright © 2008 | Креативни центар | Градиштанска 8, 11120 Београд | (011) 38 20 483 | slavica.markovic@kreativnicentar.rs |