Креативни центар
Вести Предшколски програм Уџбеници Први разред Други разред Трећи разред Четврти разред Пети разред Шести разред Седми разред Осми разред На језицима мањина Помоћни материјал Семинари Припрема за малу матуру Радни уџбеници

Уџбеници

Математика 5. Уџбеник за пети разред основне школе

Математика 5. Уџбеник за пети разред основне школе

Уџбеник је прилагођен узрасту, разумљив је за ученика и подстиче његово интересовање за математичке садржаје. Кључни математички појмови повезани су са занимљивим информацијама из науке, других предмета и свакодневног живота. Наставне теме предвиђене новим планом наставе и учења (2018/2019) чине поглавља уџбеника, а поднаслови су називи методских јединица које представљају обраду нових садржаја.

Аутор: Љиљана Вуковић, Јагода Ранчић, Мирјана Стојсављевић-Радовановић
Илустратор: Душан Павлић

Формат: 20,5 x 29 cm 184 стр., тврди повез, пун колор, ћирилица
SMS шифра:

Цена: 900.00 дин
Математика 5. Збирка задатака за пети разред основне школе

Математика 5. Збирка задатака за пети разред основне школе

Збирка прати уџбеник и садржи велики број задатака за вежбање и самосталан рад. Садржи примере за примену математике у свакодневном животу, различите типове задатака и помаже у развијању способности сналажења у различитим ситуацијма. Задаци у оквиру систематизација наставних тема подељени су на три нивоа (основни, средњи и напредни ниво) на основу процене и наставничког искуства ауторки, а ослоњени су на образовне стандарде за крај обавезног образовања. На крају уџбеника и збирке дата су упутства за решавање задатака, као и већина резултата.

Аутор: Љиљана Вуковић, Јагода Ранчић, Мирјана Стојсављевић-Радовановић
Илустратор: Душан Павлић

Формат: 20,5 x 29 cm 168 стр., меки повез, пун колор, ћирилица
SMS шифра:

Цена: 900.00 дин

Додатни материјали

Контролне вежбе из математике за пети разред основне школе

Контролне вежбе из математике за пети разред основне школе

Комплет контролних вежби које прате план наставе и учења математике у петом разреду основне школе. За сваку тему дате су по две контролне вежбе које се раде 15 минута и једна вежба која се ради 45 минута. Свака контролна вежба састављена је за две групе – групу А и групу Б. Поред сваког задатка остављен је простор за рад и наведен је предвиђен број бодова. На крају збирке дати су одговори, резултати и решења задатака, као и предлози за бодовање сваког задатка. Контролне вежбе су предвиђене за проверу знања и оцењивање, а могу се користити и на часовима систематизације градива или на часовима на којима ће ученици помоћу кључа за бодовање сами вредновати своје знање.

Аутор: Злата Ступаревић, Свјетлана Петровић
Илустратор:

Формат: 20,5 x 29 cm 60 стр., црнобело, лајмовано, ћирилица
SMS шифра:

Цена: 350.00 дин
Вежбам математику: 5. разред

Вежбам математику: 5. разред

Збирка је намењена ученицима петог разреда основне школе за додатно вежбање и утврђивање градива. Помоћи ће им да обнове оно што су већ учили у школи и да утврде своје знање, као и да се боље припреме за контролне вежбе и писмене задатке. Решавајући задатке на крају сваке области (одељак "Провера знања") утврдиће ниво постигнућа (основни, средњи или напредни). Збирка садржи 670 задатака, важна правила и формуле ("Подсетник" на крају збирке), као и резултате и упутства за решавање задатака.

Аутор: Мирјана Стојсављевић-Радовановић, Љиљана Вуковић, Јагода Ранчић
Илустратор:

Формат: 20 x 29 cm 72 стр., меки повез, црнобело, ћирилица
SMS шифра:

Цена: 550.00 дин
Математички речник

Математички речник

"Математички речник" је неопходан водич кроз математички језик и појмове који се обрађују у основној школи. Аутори су писали овај речник размишљајући о младом читаоцу коме су неопходне јасне и једноставне дефиниције. Речник садржи бројне фотографије, дијаграме и живе илустрације које ученицима чине јасном везу између језика математике и света који их окружује. У њему су дате и табеле са основним математичким симболима и њиховим значењима, као и скраћенице, називи геометријских фигура, римске цифре, ознаке мерних јединица и друго.

Аутор: Гарда Тарнер
Илустратор:

Формат: 16 x 21 cm 82 стр., меки повез, пун колор, латиница
SMS шифра: MRE

Цена: 600.00 дин
Додатна настава - Математика 5

Додатна настава - Математика 5

Збирка је написана по плану и програму за додатну наставу. Подељена је у десет поглавља и обухвата 290 задатака. На крају збирке дата су решења задатака. За лакше задатке понуђени су само коначни резултати, а за сложеније упутства или комплетна решења. Намењена је ученицима који воле математику и који могу да савладају сложеније садржаје од оних што се обрађују на редовним часовима. Такође, у збирци се налазе задаци који подстичу развој логичког и формалног мишљења. Решавање задатака из ове збирке представља одличну припрему за такмичење.

Аутор: Душанка Ковачевић, Наталија Јекић
Илустратор: Драган Максимовић

Формат: 21 x 26 cm 80 стр., меки повез, двобојно, ћирилица
SMS шифра: 5MZB

Цена: 480.00 дин


EEPG


| Copyright © 2008 | Креативни центар | Градиштанска 8, 11120 Београд | (011) 38 20 483 | slavica.markovic@kreativnicentar.rs |