Креативни центар
Вести Предшколски програм Уџбеници Први разред Други разред Трећи разред Четврти разред Пети разред Шести разред Седми разред Осми разред На језицима мањина Помоћни материјал Семинари Припрема за малу матуру Радни уџбеници
Вести

Претходна страна | Следећа страна

Предшколски дан на Сајму књига

Штанд "Креативног центра" на којем ће бити изложени сви уџбеници, радни листови и приручници за васпитаче и наставнике налазиће се у Хали 2 (горњи ниво).

Ове године "Креативни центар" је припремио посебан програм за васпитаче и све запослене у предшколским установама - на нашем штанду у Хали 2, у среду, 26. октобра, организујемо Предшколски дан.

Програм:

14:00 Story Starter Visualizer, софтвер у прављењу LEGO®приче

15.00 Гостовање ПУ Чачак, LEGO® Education производи у предшколској установи

16.00 Причамо  LEGO® приче,  свечано проглашење победника конкурса за најбољу причу.

Уколико сте заинтересовани за то да присуствујете некој од LEGO® Education презентација и да сазнате нешто више о овом иновативном програму и његовој употреби у предшколским установама, пријавите се на мејл dejan.begovic@kreativnicentar.rs 


17.00-19.00  Промоција нових приручника за васпитаче и разговор са ауторима: Славицом Чарапић (Корак по корак 5), Верицом Јечменић (Ја могу - корак напред. Музичке активности и визуелни симболи у функцији подстицања развоја деце) и Ружицом Поповић (Деца уче у природи).


Током  промоције све ове приручнике моћи ћете да купите по специјалном попусту од 25%.


Видимо се на Сајму књига!

Видимо се на Сајму књига!

На овогодишњем 61. међународном београдском сајму књига који се одржава од 23. до 30. октобра "Креативни центар"  представиће више од 70 нових и оригиналних издања. 

Годину између два сајма у "Креативном центру" обележиле су бројне нове књиге, на којима смо радили са уверењем да ће наше читаоце поучити новим знањима, оплеменити креативним идејама, али и насмејати, забавити или заинтересовати за нека од важних питања савременог света.

Издања "Креативног центра" можете наћи на наша три штанда:

- Главном штанду, Хала 1 (нова издања, промоције, гостовања писаца);

- Уџбеничком штанду, Хала 2 (радни листови за предшколце, уџбеници и програм LEGO® Education) 

- Штанду за велике попусте, Хала 4 (одабрана издања с посебним попустима и до 80%).Ново! Приручник за наставнике "Школа и животне вештине адолесцената"

Ново! Приручник за наставнике "Школа и животне вештине адолесцената"

Приручник"Школа и животне вештине адолесцената" ауторке Славице Чарапић  намењен је наставницима у средњим школама који током припреме за наставнички позив нису имали прилике да овладају неким знањима из педагогије и психологије. У њему ће пронаћи одговоре на многа питања која се односе на изградњу односа са младима и пружање подршке адолесцентима да науче да комуницирају, решавају проблеме, управљају учењем, доносе одлуке и преузимају одговорност за свој живот. У овом приручнику и родитељи адолсцената могу пронаћи корисне савете.    


Ново! Приручник за васпитаче и родитеље "Предшколац у свету математике"

Ново! Приручник за васпитаче и родитеље "Предшколац у свету математике"

Нов приручник „Предшколац у свету математике. Активности за децу узраста од три године до шест и по година " написан је на популаран начин, а намењен је васпитачима и родитељима. Помоћу ове књиге они ће моћи правилно, корак по корак, да развију код деце математичке појмове и да их припреме за полазак у школу. Овај приручник написао је Мирко Дејић, аутор књига „Математика као игра 1" и „Математика као игра 2", које су добиле Награду за најбољи европски уџбеник на Сајму књига у Франкфурту 2012. године.

 Књига садржи конкретна упутства за рад с децом предшколског узраста (од три године до шест и по година). Мноштво примера и активности олакшаће деци усвајање почетних математичких знања.У оквиру сваке области (скуп, природни бројеви, половина и четвртина, просторне релације, геометријски објекти, маса, оријентација у времену и мерење) графички су јасно издвојене активности које се изводе у млађој, средњој и старијој групи у вртићу. Приручник садржи и описе десет математичких игара, задатке за подстицање математичке даровитости, као и описе неких васпитно-образовних средстава. Верујемо да ће ова књига постати сталан приручник за непосредан рад у математичком образовању предшколске деце.        


Уџбеници "Креативног центра" у најужем избору за европску награду

Уџбеници "Креативног центра" у најужем избору за европску награду

„Математика 2″ уџбеник и радна свеска за други разред основне школе ауторке Весне Рикало, у издању "Креативног центра", једина су издања из Србије која су се нашла у најужем избору за овогодишњу Награду Најбољи европски уџбеник (Best European Learning Materials Award - BELMA).

Награде за најбоље европске уџбенике додељују Франкфуртски сајам књига, Међународна асоцијација за истраживање уџбеника и образовних медија (IARTEM) и Европско удружење издавача уџбеника (EEPG), а свечано проглашење победника традиционално се одржава првог дана Сајма књига у Франкфурту у простору Образовног форума.    

 Овогодишњи Сајам књига у Франкфурту трајаће од 19. до 23. октобра. Подсећамо вас на то да је "Креативни центар" већ пет пута освојио ову награду.Европско удружење издавача уџбеника (EEPG) формирано је 1991. године, када је обухватало 12 издавачких кућа из 12 европских земаља. "Креативни центар" постао је члан овог удружења крајем 2005. године, што је својеврсно признање за резултате постигнуте у продукцији уџбеника током последњих неколико година. Данас ово удружење окупља чланове из 23 европске земље, а све те издавачке куће специјализоване су за издавање уџбеника, образовне литературе за наставнике, додатне школске литературе и других образовних материјала.    


Странице << 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 >>EEPG


| Copyright © 2008 | Креативни центар | Градиштанска 8, 11120 Београд | (011) 38 20 483 | slavica.markovic@kreativnicentar.rs |