Креативни центар
Вести Предшколски програм Уџбеници Први разред Други разред Трећи разред Четврти разред Пети разред Шести разред Седми разред Осми разред На језицима мањина Помоћни материјал Семинари Припрема за малу матуру Радни уџбеници
Вести

Претходна страна | Следећа страна

Креативни центар на скупу Европског удружења издавача уџбеника у Данској

Креативни центар на скупу Европског удружења издавача уџбеника у Данској

Креативни центар један је од учесника скупа Европског удружења издавача уџбеника (EEPG) -  Network Meeting for Decision makers, који се одржава у данском граду Орхусу 12. и 13. маја. На овом састанку издавача посвећеном дигитализацији у образовању учествује више од 15 издавача уџбеника из целе Европе. Домаћин овог састанка је данска издавачка кућа Systime, а посебну презентацију првог дана скупа одржао је Алан Гринберг, чувени стручњак у области дигитализације у образовању, који је говорио о изазовима и приликама у образовном издаваштву.

Креативни центар једина је издавачка кућа у Србији која је чланица Европског удружења издавача уџбеника, организације која више од 20 година окупља издавачеуџбеника како би омогућила размену искустава и информација између чланова ради унапређења квалитета уџбеничког издаваштва у Европи.


Нов предшколски каталог и наруџбеница за школску 2016/2017. годину

Креативни центар објавио је  нови Предшколски каталог за школску 2016/2017. годину, који  садржи радне листове, приручнике за васпитаче, као и бројне додатне материјале који васпитачима могу помоћи у осмишљавању активности у раду с децом. Предшколски каталог за школску 2016/2017 годину можете прелистати ОВДЕ.

Предшколске установе које желе да наруче радне листове и додатне материјале Креативног центара  за школску 2016/2017. годину могу то да учине помоћу наруџбенице, коју можете преузети ОВДЕ.


Нов приручник за васпитаче, наставнике и родитеље - "Деца уче у природи. Истраживачке игре и активности за децу у узрасту од три године до осам година".

Нов приручник за васпитаче, наставнике и родитеље - "Деца уче у природи. Истраживачке игре и активности за децу у узрасту од три године до осам година".

Ауторка Ружица Поповић- Трбушковић у овом приручнику предлаже разноврсне игре и активности којима се указује на значај контакта с природом и на важност боравка и учења у природном амбијенту као на предуслове здравог одрастања деце.

Предложене су разноврсне игре и активности које: се изводе коришћењем природних материјала (воде, глине, теста, песка, каменчића, лишћа, плодова, комадића дрвета и гранчица); подстичу на увиђање узрочно-последичних веза у живој и неживој природи; пружају прилику деци да сазнају појединости о стаништима у природи и о животним циклусима; уводе децу у основне појмове у вези с процесом рециклаже; подсећају на заборављене игре из наше народне традиције, као и оне које указују на важност здраве исхране.

Одломак из приручника можете погледати ОВДЕ.

Kњигу можете пронаћи у Клубу књижари "Креативни центар" (ТЦ "Еуроцентар", Македонска 30 / Дечанска 5, Београд), путем нашег сајта www.kcknjizara.rs као и свим боље снабдевеним књижарама широм Србије.


Утисци родитеља: Шта је то што издваја уџбенике „Креативног центра“

Утисци родитеља: Шта је то што издваја уџбенике „Креативног центра“

Од 15. јануара до 15. марта Креативни центар  је спровео анкету међу родитељима основаца како би се проверила реакција деце на уџбенике Креативног центрa у поређењу са уџбеницима других издавача. Анкетирани су родитељи чија деца у редовној настави НЕ КОРИСТЕ уџбенике Креативног центра. Током овог периода родитељи су с децом за додатни рад код куће користили уџбеник и радну свеску Креативног центра по избору, у зависности од дететових потреба и узраста.

Циљ ове анкете био је да се чује мишљење родитеља о томе шта су приметили док су радили код куће с децом: на који начин она разумеју градиво које се у уџбеницима налази и како реагују на задатке, примере и илустрације. Шта је то по чему се уџбеници Креативног центра разликују од других прочитајте у тексту о овој анкети објављеној на сајту „Детињарије".


Акција за школе и библиотеке - Најбоље књиге за најбоље ђаке

Током априла биће организована акција за школе Најбоље књиге за најбоље ђаке, која ће свим школским и јавним библиотекама у Републици Србији омогућити да по изузетно приступачним ценама набаве књиге којима ће наградити успешне ђаке. У тој понуди је 80 књига за младе, које су подељене у две категорије: за узраст од I  до V  разреда и за узраст од V до VIII разреда. Цена појединачне књиге у оквиру акције биће 165 динара, с ПДВ-ом.

Листу наслова, као и детаље о понуди можете добити слањем упита на мејл: info@kreativnicentar.rs.


Странице << 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 >>EEPG


| Copyright © 2008 | Креативни центар | Градиштанска 8, 11120 Београд | (011) 38 20 483 | slavica.markovic@kreativnicentar.rs |