Креативни центар
Вести Предшколски програм Уџбеници Први разред Други разред Трећи разред Четврти разред Пети разред Шести разред Седми разред Осми разред На језицима мањина Помоћни материјал Семинари Припрема за малу матуру Радни уџбеници
Вести

Претходна страна | Следећа страна

Нов предшколски каталог и наруџбеница за школску 2016/2017. годину

Креативни центар објавио је  нови Предшколски каталог за школску 2016/2017. годину, који  садржи радне листове, приручнике за васпитаче, као и бројне додатне материјале који васпитачима могу помоћи у осмишљавању активности у раду с децом. Предшколски каталог за школску 2016/2017 годину можете прелистати ОВДЕ.

Предшколске установе које желе да наруче радне листове и додатне материјале Креативног центара  за школску 2016/2017. годину могу то да учине помоћу наруџбенице, коју можете преузети ОВДЕ.


Нов приручник за васпитаче, наставнике и родитеље - "Деца уче у природи. Истраживачке игре и активности за децу у узрасту од три године до осам година".

Нов приручник за васпитаче, наставнике и родитеље - "Деца уче у природи. Истраживачке игре и активности за децу у узрасту од три године до осам година".

Ауторка Ружица Поповић- Трбушковић у овом приручнику предлаже разноврсне игре и активности којима се указује на значај контакта с природом и на важност боравка и учења у природном амбијенту као на предуслове здравог одрастања деце.

Предложене су разноврсне игре и активности које: се изводе коришћењем природних материјала (воде, глине, теста, песка, каменчића, лишћа, плодова, комадића дрвета и гранчица); подстичу на увиђање узрочно-последичних веза у живој и неживој природи; пружају прилику деци да сазнају појединости о стаништима у природи и о животним циклусима; уводе децу у основне појмове у вези с процесом рециклаже; подсећају на заборављене игре из наше народне традиције, као и оне које указују на важност здраве исхране.

Одломак из приручника можете погледати ОВДЕ.

Kњигу можете пронаћи у Клубу књижари "Креативни центар" (ТЦ "Еуроцентар", Македонска 30 / Дечанска 5, Београд), путем нашег сајта www.kcknjizara.rs као и свим боље снабдевеним књижарама широм Србије.


Утисци родитеља: Шта је то што издваја уџбенике „Креативног центра“

Утисци родитеља: Шта је то што издваја уџбенике „Креативног центра“

Од 15. јануара до 15. марта Креативни центар  је спровео анкету међу родитељима основаца како би се проверила реакција деце на уџбенике Креативног центрa у поређењу са уџбеницима других издавача. Анкетирани су родитељи чија деца у редовној настави НЕ КОРИСТЕ уџбенике Креативног центра. Током овог периода родитељи су с децом за додатни рад код куће користили уџбеник и радну свеску Креативног центра по избору, у зависности од дететових потреба и узраста.

Циљ ове анкете био је да се чује мишљење родитеља о томе шта су приметили док су радили код куће с децом: на који начин она разумеју градиво које се у уџбеницима налази и како реагују на задатке, примере и илустрације. Шта је то по чему се уџбеници Креативног центра разликују од других прочитајте у тексту о овој анкети објављеној на сајту „Детињарије".


Акција за школе и библиотеке - Најбоље књиге за најбоље ђаке

Током априла биће организована акција за школе Најбоље књиге за најбоље ђаке, која ће свим школским и јавним библиотекама у Републици Србији омогућити да по изузетно приступачним ценама набаве књиге којима ће наградити успешне ђаке. У тој понуди је 80 књига за младе, које су подељене у две категорије: за узраст од I  до V  разреда и за узраст од V до VIII разреда. Цена појединачне књиге у оквиру акције биће 165 динара, с ПДВ-ом.

Листу наслова, као и детаље о понуди можете добити слањем упита на мејл: info@kreativnicentar.rs.


Нови примери наставних припрема

На следећим линковима налазе се примери нових припрема "Креативног центра" из српског, математике и природе и друштва за прва четири разреда основне школе. 

 Први разред

Пример припреме из математике - Бројевна права

Пример припреме из српског језика - Гласови и штампана слова Ии и Мм

Други разред

Пример припреме из српског језика - Пас и његова сенка

Пример припреме из математике - Множење и дељење са 2, 4, 5 и 10

Трећи разред

Пример припреме из математике - Цртање круга и кружнице

Пример припреме из природе и друштва - Село некад и сад

Четврти разред

Пример припреме из српског језика - Бајка о дечаку и Месецу

Пример припреме из српског језика - Управни и неуправни говор 

Наше припреме  садрже детаљна упутства за реализацију сваког часа. Нуде и известан број игара које можете искористити као уводне или завршне активности на часу, примере кратких провера знања, известан број прилога којима можете допунити своје планирање и реализацију часа и сл. Свака припрема представља један word документ, што вам омогућава да преузете припреме прилагодите својим потребама и измените их онолико колико вама одговара. Могућност преузимања нових припрема имаће само учитељи који се определе за уџбенике "Креативног центра".


Странице << 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 >>EEPG


| Copyright © 2008 | Креативни центар | Градиштанска 8, 11120 Београд | (011) 38 20 483 | slavica.markovic@kreativnicentar.rs |