Креативни центар
Вести Предшколски програм Уџбеници Први разред Други разред Трећи разред Четврти разред Пети разред Шести разред Седми разред Осми разред На језицима мањина Помоћни материјал Семинари Припрема за малу матуру Радни уџбеници
Вести

Претходна страна | Следећа страна

Промоција приручника „Ја могу - корак напред“

Промоција приручника „Ја могу - корак напред“

Придружите нам се на промоцији приручника Ја могу – корак напред ауторке Верице Јечменић, намењеног свима онима који се баве одрастањем деце у раном узрасту. Промоција ће бити одржана у четвртак 19. новембра у 17:30 h, у  вртићу Света Петка  који је у склопу ПУ Савски венац.

Приручник садржи основне напомене о музичким садржајима и активностима које васпитачи и друге одрасле особе могу да користе у раду с децом, наводи начин на који се ти садржаји примењују у пракси, објашњава улогу визуелних средстава (картица) у процесу учења, као и начин њихове израде. Објашњења и примери примене музичких садржаја и активности односе се на рад са свом децом, уз посебне осврте на рад с децом са сметњама у развоју.

На промоцији ће говорити: 

-Мр Виолета Несторов, логопед 

-Мр Стеван Несторов, дефектолог 

-Др Љиљана Абрамовић Савић, докторка

-Верица Јечменић, ауторка

Ауторка је педагог, ради као васпитач у болници у предшколској установи Савски венац, као и на Клиници за неурологију и психијатрију за децу и омладину и Клиници за рехабилитацију Др Мирослав Зотовић.


Нова радна свеска „Лепо писање“

Нова радна свеска  „Лепо писање“

Нова радна свеска за први разред основне школе „Лепо писање“, намењена раду у оквиру истоименог предмета, стигла је на Сајам књига. Радна свеска обухвата следеће целине: цртање и бојење, учење и писање елемената штампаних и писаних слова, писање и преписивање разноврсних текстова, вежбање и самостално креирање у завршном делу радне свеске.

Ову књигу можете прелистати на нашем сајту www.kcknjizara.rs/?b=C525 , а књигу можете пронаћи у Клубу књижари „Креативни центар“ (ТЦ „Еуроцентар“, Македонска 30 / Дечанска 5, Београд), путем нашег сајта www.kcknjizara.rs , као и у свим боље снабдевеним књижарама широм Србије.


Школски штанд "Креативног центра" на Београдском сајму књига

На предстојећем Београдском сајму књига "Креативни центар" имаће и свој Школски штанд у Хали 2. На овом штанду биће представљен наш програм за школе - уџбеници, радне свеске и друга школска издања намењена ученицима, учитељима и наставницима, док ће на другом делу штанда бити представљен програм LEGO EDUCATION®који обухвата специјално осмишљена школска учила заснована на LEGO® и DUPLO® коцкицама за предшколске установе, основне и средње школе.

Програм LEGO EDUCATION® је новост у нашој понуди, па смо ове године одлучили да га детаљније представимо – у оквиру радионица, у излагањима и на презентацијама које ће бити одржане 28. 10. (среда), 29. 10. (четвртак) и 30. 10. (петак) 2015, у поподневним часовима. Организоваћемо три врсте радионица:

за предшколски узраст – програм Story Starter;

за основну школупрограми Story Starter и More to Math;

за основну и средњу школу – програми МINDSTORM EV3 роботика и такмичење FLL – First LEGO League.

Помоћу ових занимљивих активности желимо да вас упознамо с разноврсним могућностима примене ових програма у редовном раду с децом у вашим установама, као и са изузетно великим користима које се на тај начин остварују у раду. Посебну пажњу посветићемо и FLL (First LEGO League), такмичењу у које се школске такмичарске екипе из Србије укључују у све већем броју. Потрудићемо се да вам представимо неке од школских екипа, а оне ће вам приказати своје умеће у програмирању LEGO робота.

Уколико сте заинтересовани за неку од ових презентација и радионица, молимо вас да се пријавите на: dejan.begovic@kreativnicentar.rs. У мејлу обавезно наведите за коју се од предложених тема пријављујете. Детаљан распоред радионица и презентација са сатницом доставићемо вам неколико дана пре почетка Сајма књига.

На уџбеничком делу штанда имаћете могућност да погледате нашу комплетну понуду уџбеника, радних свезака, допунског школског материјала и приручника за наставнике, као и да разговарате о могућностима коришћења тих издања у свом раду. Свима онима који би желели да нам понуде неке нове идеје и пројекте за унапређивање квалитета наставе наша врата увек су отворена.


"Ја у вртићу" у најужем избору за награду „Најбољи европски уџбеник"

Радни листови „Креативног центра" „Ја у вртићу" нашли су се у најужем избору за награду „Најбољи европски уџбеник" (Best European Learning Materials Awards - BELMA) у категорији материјала за предшколце, која се додељује на Сајму књига у Франкфурту  који се ове године одржава од 14. до 18. октобра. 

Подсећамо на то да је Креативни центар већ пет пута освојио ову награду - прошле године ово признање припало је радним листовима за предшколце Весели вртић.

Радни листови Ја у вртићу Славице Марковић и Симеона Маринковића намењени су деци од четири до пет година, а њихова садржина односи се на природну и друштвену околину, оно што је деци блиско и познато: на предмете и појаве, породицу и оне који дете окружују у вртићу, на биљни и животињски свет. Теме су усмерене ка основним сферама дечјег развоја, а то су упознавање сопствене личности, развијање сазнања о другима и односа с њима и изграђивање сазнања о околини.

Награде за најбоље европске уџбенике додељују Франкфуртски сајам књига, Међународна асоцијација за истраживање уџбеника и образовних медија (ИАРТЕМ) и Европско удружење издавача уџбеника (ЕЕПГ), а свечано проглашење победника традиционално се одржава првог дана Сајма књига у простору Образовног форума. 


„Креативни центар“ домаћин скупа о копирајту

Издавачка кућа „Креативни центар", представник Србије у Европском удружењу издавача уџбеника (EEPG), домаћин је скупа под називом „Питање копирајта у контексту различитих образовних политика", који ће се одржати у Београду 23. и 24. априла ове године. На скупу ће учествовати представници издавачких кућа из осам земаља.

Организација EEPG већ више од 20 година окупља издаваче уџбеника из Европе по принципу једна земља - један члан. Основна начела око којих су чланови окупљени јесу: унапређивање квалитета уџбеничког издаваштва у Европи, сарадња и размена искустава и информација између чланова, неговање европских вредности у уџбеницима итд. „Креативни центар" постао је члан Европског удружења издавача уџбеника крајем 2005. године, што је својеврсно признање за резултате постигнуте у продукцији уџбеника током последњих неколико година. Љиљана Маринковић, директорка „Креативног центра", већ је неколико година члан Управног одбора ове важне групације издавача уџбеника у Европи.

EEPG и Међународна асоцијација за истраживање уџбеника и образовних медија (IARTEM) већ више од 15 година додељују на Франкфуртском сајму књига награду за најбољи европски уџбеник (Best European Learning Material Award - BELMA), коју је „Креативни центар" добио за чак пет издања.

Београдски скуп окупиће уреднике, маркетинг менаџере и менаџере за права, а теме о којима ће се говорити биће следеће:
- права аутора, илустратора, преводилаца, аутора музичких и видео материјала;
- права аутора обавезних текстова у уџбеницима;
- права аутора у електронским образовним материјалима;
- ауторска права аутора уџбеника и јавни интерес;
- фотокопирање уџбеника;
- пиратизовање уџбеника на интернету и друго.

Тема копирајта веома је актуелна у последње време, посебно због тога што многи образовни материјали нису дигитализовани и злоупотребе су веома честе. Скупом ће председавати Хелга Холткамп, директорка Европског удружења издавача уџбеника, а уводничари ће бити Хосе Боргињо, директор Међународног удружења издавача (IPA), као и др Душан Поповић, професор београдског Правног факултета.


Странице << 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 >>EEPG


| Copyright © 2008 | Креативни центар | Градиштанска 8, 11120 Београд | (011) 38 20 483 | slavica.markovic@kreativnicentar.rs |