Креативни центар
Вести Предшколски програм Уџбеници Први разред Други разред Трећи разред Четврти разред Пети разред Шести разред Седми разред Осми разред На језицима мањина Помоћни материјал Семинари Припрема за малу матуру Радни уџбеници
Вести

Претходна страна | Следећа страна

ОШ „Раде Драинац“ у Борчи добила је родитељски кутак

Библиотекарке ОШ „Раде Драинац" Тамара Панић Милошевић и Александра Малић направиле су кутак за родитеље у холу те школе.

Жељи им је била да створе пријатну и подстицајну атмосферу у којој би родитељи разговарали с наставницима о ђацима, њиховим оценама и школском животу. У кутку ће родитељи моћи да пронађу различите материјале у вези с родитељством, између осталих и одломке из књига Невене Ловринчевић - „Клопке за родитеље", „Научите да се љутите" и „Ко је газда у вашој кући". Надамо се да ће им савети из тих књига бити од користи.    


Аутори „Креативног центра“ међу најбољим едукаторима

У оквиру пројекта „Најбољи едукатори Србије" за најбоље је проглашено 16 учитеља, наставника и професора основних и средњих школа у Србији, а министар просвете, науке и технолошког развоја Срђан Вербић уручио је награде добитницима.

Пројекат „Најбољи едукатори Србије" покренуло је Удружење за подстицање предузетништва „Живојин Мишић", а награде се додељују од 2014. године.

Међу награђенима су и два аутора „Креативног центра": Драган Кувељић, учитељ из Пријепоља (коаутор књига „Како стварати пријатну атмосферу за учење" и „101 одговор на 101 питање о томе шта сваки наставник треба да зна"), и Славољуб Митић, наставник физике из Ниша (коаутор уџбеника и збирке задатака из физике за осми разред, који су у припреми).

У Комисији за избор најбољих едукатора били су Срђан Огњановић, директор Математичке гимназије, Драгица Павловић Бабић, координатор PISA тестирања, Снежана Марковић, државни секретар Министарства просвете, науке и технолошког развоја, и други.

„Креативни центар" честита добитницима овог признања!


Предшколски каталог 2015/2016.

Нови Предшколски каталог издања "Креативног центра" за 2015/2016. годину можете да погледате овде.


LEGO® Education - примена на часу у ОШ "Младост"

Чувени дански произвођач играчака LEGO® , чији су стручњаци посветили више од 80 година томе да деца добију играчке које подстичу машту и креативност, нашао је своје место и у учионици.

Програм  LEGO® Education v специјално је конципиран за то да прати наставне програме и да буде подршка професионалцима који раде с децом у предшколским установама, основним и средњим  школама. Један од најпопуларнијих LEGO® Education сетова за основце је сет  MoreToMath, који се користи како би се ученицима приближила математика.

Погледајте како су ученици I /4 новобеоградске школе "Младост" са својом учитељицом Тањом Вречко искористили сет  MoreToMath за обнављање знања везаних за парне и непарне бројеве. 

Захваљујемо се учитељици Тањи на фотографијама.


Нов приручник за васпитаче и родитеље - "Предшколац у свету математике"

Нов приручник „Предшколац у свету математике" написан је на популаран начин, а намењен је васпитачима и родитељима. Помоћу ове књиге они ће моћи правилно, корак по корак, да развију код деце математичке појмове и да их припреме за полазак у школу.Овај приручник написао је Мирко Дејић, аутор књига „Математика као игра 1" и „Математика као игра 2", које су добиле Награду за најбољи европски уџбеник на Сајму књига у Франкфурту 2012. године.

 

Књига садржи конкретна упутства за рад с децом предшколског узраста (од три године до шест и по година). Мноштво примера и активности олакшаће деци усвајање почетних математичких знања.У оквиру сваке области (скуп, природни бројеви, половина и четвртина, просторне релације, геометријски објекти, маса, оријентација у времену и мерење) графички су јасно издвојене активности које се изводе у млађој, средњој и старијој групи у вртићу. Приручник садржи и описе десет математичких игара, задатке за подстицање математичке даровитости, као и описе неких васпитно-образовних средстава.Верујемо да ће ова књига постати сталан приручник за непосредан рад у математичком образовању предшколске деце.


Странице << 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 >>EEPG


| Copyright © 2008 | Креативни центар | Градиштанска 8, 11120 Београд | (011) 38 20 483 | slavica.markovic@kreativnicentar.rs |