Креативни центар
Вести Предшколски програм Уџбеници Први разред Други разред Трећи разред Четврти разред Пети разред Шести разред Седми разред Осми разред На језицима мањина Помоћни материјал Семинари Припрема за малу матуру Радни уџбеници
Вести

Претходна страна | Следећа страна

Нов приручник за васпитаче и родитеље - "Предшколац у свету математике"

Нов приручник „Предшколац у свету математике" написан је на популаран начин, а намењен је васпитачима и родитељима. Помоћу ове књиге они ће моћи правилно, корак по корак, да развију код деце математичке појмове и да их припреме за полазак у школу.Овај приручник написао је Мирко Дејић, аутор књига „Математика као игра 1" и „Математика као игра 2", које су добиле Награду за најбољи европски уџбеник на Сајму књига у Франкфурту 2012. године.

 

Књига садржи конкретна упутства за рад с децом предшколског узраста (од три године до шест и по година). Мноштво примера и активности олакшаће деци усвајање почетних математичких знања.У оквиру сваке области (скуп, природни бројеви, половина и четвртина, просторне релације, геометријски објекти, маса, оријентација у времену и мерење) графички су јасно издвојене активности које се изводе у млађој, средњој и старијој групи у вртићу. Приручник садржи и описе десет математичких игара, задатке за подстицање математичке даровитости, као и описе неких васпитно-образовних средстава.Верујемо да ће ова књига постати сталан приручник за непосредан рад у математичком образовању предшколске деце.


НОВО - Физика- збирка задатака за завршни испит

НОВО -  Физика- збирка задатака за завршни испит

У је продаји наше ново издање - Збирка задатака за припрему завршног испита из физике аутора Дарка Симића. Ова збирка помоћи ће ученицима да обнове појмове  који су кључни за разумевање градива, да унапреде свој ниво постигнућа и да се успешно припреме за полагање матуре.

У збирци се налази 250 задатака који су кључни за разумевање школског градива из физике. Задаци су подељени у шест области: СилеКретањеЕлектрична струјаМерењеЕнергија и топлота и Математичке основе физике.

У оквиру првих пет области задаци су подељени у три нивоа постигнућа: основни, средњи и напредни. У области Математичке основе физике дати су само задаци средњег нивоа будући да стандарди предвиђају само тај ниво. Поред сваког задатка налази се симбол који означава ниво постигнућа. На крају збирке налазе се решења свих задатака. Уз свако решење наведена је шифра стандарда који обухвата тај задатак, а после решења дата је листа свих стандарда.

Део из збирке можете прелистати ОВДЕ.

 


Мале и велике линије у новом издању Буквара

Мале и велике линије у новом издању Буквара

 У нашој овогодишњој понуди уџбеника налази се и НОВО ИЗДАЊЕ Буквара за први разред основне школе. На захтев многих учитеља - у ново издање Буквара унели  смо другачију мрежу помоћних линија за писање писаних и штампаних слова. Предвиђено је да ученик сва штампана и писана слова пише у малим и великим линијама, као у свесци.    


Исправљене листе уџбеника

Исправљене листе уџбеника

У току је избор уџбеника за школску 2016/2017. годину. Министарство просвете, науке и технолошког развоја направило је у првој објављеној верзији пропусте не наводећи све пријављене уџбенике неких издавача. Исправљену листу уџбеника можете наћи на следећем линку:

http://opendata.mpn.gov.rs/listaudzbenika.php

На овој листи налазе се сви уџбеници „Креативног центра", укључујући и уџбенике Грађанско васпитање за I, II, III и IV разред и уџбеник за предмет Лепо писање. На објављеним листама уџбеника налазе се и цене уџбеника. Као што ћете моћи да видите, уџбеници „Креативног центра" су међу најповољнијима по цени.


Семинари у марту

Семинар "Ефикасно дисциплиновање: приступи и технике" одражава се у организацији "Креативног центра". Аутор програма је дипломирани психолог Невена Ловринчевић.

Теме програма су: Значај дисциплиновања и постављања граница за развој детета и функционисање групе; Неефикасни и (или) штетни приступи и технике дисциплиновања, краткорочне и дугорочне последице; Ефикасни ненасилни приступи и технике дисциплиновања, краткорочне и дугорочне последице. У предстојећем периоду овај семинар одржаће се у следећим установама:

14. марта - Предшколска установа "Сурчин"
21. марта - Дечји вртић "Невен", Ћуприја
21. марта - Основна школа "Вук Караџић", Шабац
28. марта - Предшколска установа "Пионир", Јагодина

Семинар "Диференцирани приступ настави математике у основној школи" одржаће се 14. марта у новобеоградској Основној школи "Борислав Пекић".

Заинтересовани за семинаре могу да се јаве на мејл seminari@kreativnicentar.rs.


Странице << 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 >>EEPG


| Copyright © 2008 | Креативни центар | Градиштанска 8, 11120 Београд | (011) 38 20 483 | slavica.markovic@kreativnicentar.rs |