Креативни центар
Вести Предшколски програм Уџбеници Први разред Други разред Трећи разред Четврти разред Пети разред Шести разред Седми разред Осми разред На језицима мањина Помоћни материјал Семинари Припрема за малу матуру Радни уџбеници
Вести

Претходна страна | Следећа страна

НОВО - Физика- збирка задатака за завршни испит

НОВО -  Физика- збирка задатака за завршни испит

У је продаји наше ново издање - Збирка задатака за припрему завршног испита из физике аутора Дарка Симића. Ова збирка помоћи ће ученицима да обнове појмове  који су кључни за разумевање градива, да унапреде свој ниво постигнућа и да се успешно припреме за полагање матуре.

У збирци се налази 250 задатака који су кључни за разумевање школског градива из физике. Задаци су подељени у шест области: СилеКретањеЕлектрична струјаМерењеЕнергија и топлота и Математичке основе физике.

У оквиру првих пет области задаци су подељени у три нивоа постигнућа: основни, средњи и напредни. У области Математичке основе физике дати су само задаци средњег нивоа будући да стандарди предвиђају само тај ниво. Поред сваког задатка налази се симбол који означава ниво постигнућа. На крају збирке налазе се решења свих задатака. Уз свако решење наведена је шифра стандарда који обухвата тај задатак, а после решења дата је листа свих стандарда.

Део из збирке можете прелистати ОВДЕ.

 


Мале и велике линије у новом издању Буквара

Мале и велике линије у новом издању Буквара

 У нашој овогодишњој понуди уџбеника налази се и НОВО ИЗДАЊЕ Буквара за први разред основне школе. На захтев многих учитеља - у ново издање Буквара унели  смо другачију мрежу помоћних линија за писање писаних и штампаних слова. Предвиђено је да ученик сва штампана и писана слова пише у малим и великим линијама, као у свесци.    


Исправљене листе уџбеника

Исправљене листе уџбеника

У току је избор уџбеника за школску 2016/2017. годину. Министарство просвете, науке и технолошког развоја направило је у првој објављеној верзији пропусте не наводећи све пријављене уџбенике неких издавача. Исправљену листу уџбеника можете наћи на следећем линку:

http://opendata.mpn.gov.rs/listaudzbenika.php

На овој листи налазе се сви уџбеници „Креативног центра", укључујући и уџбенике Грађанско васпитање за I, II, III и IV разред и уџбеник за предмет Лепо писање. На објављеним листама уџбеника налазе се и цене уџбеника. Као што ћете моћи да видите, уџбеници „Креативног центра" су међу најповољнијима по цени.


Семинари у марту

Семинар "Ефикасно дисциплиновање: приступи и технике" одражава се у организацији "Креативног центра". Аутор програма је дипломирани психолог Невена Ловринчевић.

Теме програма су: Значај дисциплиновања и постављања граница за развој детета и функционисање групе; Неефикасни и (или) штетни приступи и технике дисциплиновања, краткорочне и дугорочне последице; Ефикасни ненасилни приступи и технике дисциплиновања, краткорочне и дугорочне последице. У предстојећем периоду овај семинар одржаће се у следећим установама:

14. марта - Предшколска установа "Сурчин"
21. марта - Дечји вртић "Невен", Ћуприја
21. марта - Основна школа "Вук Караџић", Шабац
28. марта - Предшколска установа "Пионир", Јагодина

Семинар "Диференцирани приступ настави математике у основној школи" одржаће се 14. марта у новобеоградској Основној школи "Борислав Пекић".

Заинтересовани за семинаре могу да се јаве на мејл seminari@kreativnicentar.rs.


Конференција и сајам о употреби информационо-комуникационих технологија у образовању

Конференција и сајам „Нове технологије у образовању" одржава се у Belexpocentru и просторијама хотела „Holiday Inn" у Београду 27. и 28. фебруара 2015, а на њему учествује и „Креативни центар".

Овај догађај организовао је Британски савет у сарадњи са и Британском амбасадом у Београду, Тимом за социјално укључивање и смањење сиромаштва Владе Републике Србије, Министарством просвете, науке и технолошког развоја, Министарством трговине, туризма и телекомуникација, Привредном комором Србије и другим партнерима. Циљ конференције је да се помогне наставном и другом особљу у школама и факултетима у Србији и региону, као и свима који су укључени у доношење образовних политика да осавремене наставни процес и на што бољи начин искористе могућности које нове технологије пружају. О овим важним темама говориће се на великој регионалној конференцији у Београду, а пратиће је и сајамски програм у оквиру кога ће своја решења представити више од 40 компанија, издавачких кућа и образовних институција из Србије и региона, као и Велике Британије. На овом дводневном догађају биће речи о следећим темама: Примери добре праксе у употреби информационо-комуникационих технологија (ИКТ) у основним и средњим школама; Примери добре праксе у употреби ИКТ у високом образовању; Инклузивно образовање уз подршку ИКТ. Више о овом догађају можете наћи на http://www.britishcouncil.rs/new-technologies.

На овом сајму свој штанд имаће и „Креативни центар" као дистрибутер програма LEGO Education (http://education.lego.com). „Креативни центар" ће на сајму представити програм компаније LEGO Education која има кључну улогу у повећању заинтересованости ученика за образовање кроз пружање практичног искуства које подстиче учење кроз материјално, али и дигитално стваралаштво. Желе да пруже посебно искуство наставницима, али и ученицима, које комбинује релевантни образовни програм, LEGO коцке и обуку и професионални развој наставника.

Програм на штанду „Креативног центра" у Belexpocentru у Београду 27. и 28. фебруара 2015. године одржаће се по следећем распореду:

13.00   LEGO Education: Story Starter
13.30   LEGO Education: WeDo
14.00   LEGO Education: Mindstorms EV3 (http://education.lego.com/en-us/learn/middle-school/mindstorms-ev3)
15.00   LEGO Education: Story Starter
15.30   LEGO Education: WeDo
16.00   LEGO Education: Mindstorms EV3


Странице << 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 >>EEPG


| Copyright © 2008 | Креативни центар | Градиштанска 8, 11120 Београд | (011) 38 20 483 | slavica.markovic@kreativnicentar.rs |