Креативни центар
Вести Предшколски програм Уџбеници Први разред Други разред Трећи разред Четврти разред Пети разред Шести разред Седми разред Осми разред На језицима мањина Помоћни материјал Семинари Припрема за малу матуру Радни уџбеници
Вести

Претходна страна | Следећа страна

LEGO® Education - примена на часу у ОШ "Младост"

Чувени дански произвођач играчака LEGO® , чији су стручњаци посветили више од 80 година томе да деца добију играчке које подстичу машту и креативност, нашао је своје место и у учионици.

Програм  LEGO® Education v специјално је конципиран за то да прати наставне програме и да буде подршка професионалцима који раде с децом у предшколским установама, основним и средњим  школама. Један од најпопуларнијих LEGO® Education сетова за основце је сет  MoreToMath, који се користи како би се ученицима приближила математика.

Погледајте како су ученици I /4 новобеоградске школе "Младост" са својом учитељицом Тањом Вречко искористили сет  MoreToMath за обнављање знања везаних за парне и непарне бројеве. 

Захваљујемо се учитељици Тањи на фотографијама.


Нов приручник за васпитаче и родитеље - "Предшколац у свету математике"

Нов приручник „Предшколац у свету математике" написан је на популаран начин, а намењен је васпитачима и родитељима. Помоћу ове књиге они ће моћи правилно, корак по корак, да развију код деце математичке појмове и да их припреме за полазак у школу.Овај приручник написао је Мирко Дејић, аутор књига „Математика као игра 1" и „Математика као игра 2", које су добиле Награду за најбољи европски уџбеник на Сајму књига у Франкфурту 2012. године.

 

Књига садржи конкретна упутства за рад с децом предшколског узраста (од три године до шест и по година). Мноштво примера и активности олакшаће деци усвајање почетних математичких знања.У оквиру сваке области (скуп, природни бројеви, половина и четвртина, просторне релације, геометријски објекти, маса, оријентација у времену и мерење) графички су јасно издвојене активности које се изводе у млађој, средњој и старијој групи у вртићу. Приручник садржи и описе десет математичких игара, задатке за подстицање математичке даровитости, као и описе неких васпитно-образовних средстава.Верујемо да ће ова књига постати сталан приручник за непосредан рад у математичком образовању предшколске деце.


НОВО - Физика- збирка задатака за завршни испит

НОВО -  Физика- збирка задатака за завршни испит

У је продаји наше ново издање - Збирка задатака за припрему завршног испита из физике аутора Дарка Симића. Ова збирка помоћи ће ученицима да обнове појмове  који су кључни за разумевање градива, да унапреде свој ниво постигнућа и да се успешно припреме за полагање матуре.

У збирци се налази 250 задатака који су кључни за разумевање школског градива из физике. Задаци су подељени у шест области: СилеКретањеЕлектрична струјаМерењеЕнергија и топлота и Математичке основе физике.

У оквиру првих пет области задаци су подељени у три нивоа постигнућа: основни, средњи и напредни. У области Математичке основе физике дати су само задаци средњег нивоа будући да стандарди предвиђају само тај ниво. Поред сваког задатка налази се симбол који означава ниво постигнућа. На крају збирке налазе се решења свих задатака. Уз свако решење наведена је шифра стандарда који обухвата тај задатак, а после решења дата је листа свих стандарда.

Део из збирке можете прелистати ОВДЕ.

 


Мале и велике линије у новом издању Буквара

Мале и велике линије у новом издању Буквара

 У нашој овогодишњој понуди уџбеника налази се и НОВО ИЗДАЊЕ Буквара за први разред основне школе. На захтев многих учитеља - у ново издање Буквара унели  смо другачију мрежу помоћних линија за писање писаних и штампаних слова. Предвиђено је да ученик сва штампана и писана слова пише у малим и великим линијама, као у свесци.    


Исправљене листе уџбеника

Исправљене листе уџбеника

У току је избор уџбеника за школску 2016/2017. годину. Министарство просвете, науке и технолошког развоја направило је у првој објављеној верзији пропусте не наводећи све пријављене уџбенике неких издавача. Исправљену листу уџбеника можете наћи на следећем линку:

http://opendata.mpn.gov.rs/listaudzbenika.php

На овој листи налазе се сви уџбеници „Креативног центра", укључујући и уџбенике Грађанско васпитање за I, II, III и IV разред и уџбеник за предмет Лепо писање. На објављеним листама уџбеника налазе се и цене уџбеника. Као што ћете моћи да видите, уџбеници „Креативног центра" су међу најповољнијима по цени.


Странице << 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 >>EEPG


| Copyright © 2008 | Креативни центар | Градиштанска 8, 11120 Београд | (011) 38 20 483 | slavica.markovic@kreativnicentar.rs |