Креативни центар
Вести Предшколски програм Уџбеници Први разред Други разред Трећи разред Четврти разред Пети разред Шести разред Седми разред Осми разред На језицима мањина Помоћни материјал Семинари Припрема за малу матуру Радни уџбеници
Вести

Претходна страна | Следећа страна

Промоције књига Креативног центра и у вртићима

Ради приближавања књиге деци и бржем приступу васпитног кадра потребној литератури, Креативни центар је започео низ изложбено-продајних сусрета у вртићима.

У сарадњи с вртићима, у периоду од два до пет дана, деца ће бити у могућности да користе (читају), а родитељи и купе изложене књиге с посебно утврђеним попустом. Креативни центар ће са задовољством поклонити, у знак захвалности, одређени број књига вртићу, у оквиру рабата који је остварен продајном изложбом.
Досадашњи сусрети потврдили су да доприносе повећању квалитета раног образовања и стицању навике коришћења и читања књига као незаменљивог дела образовања.
Надамо се да ће и ваше обданиште пронаћи времена и пожелети да сарађује с нама на овој и другим активностима.
Веома смо заинтересовани за то да нам што чешће шаљете питања, сугестије и предлоге, као и  сва ваша мишљења на тему образовања и васпитања деце у вртићима. Најзанимљивије предлоге радо ћемо објавити на нашем сајту, а посебно креативна и одговарајуће вредна размишљања адекватно и наградити.
За све даље информације јавите се Драгану Стефановићу на plasman@kreativnicentar.rs.


Активности Креативног центра у фебруару у марту

Креативни центар jе током јануара у више градова изложио свој школски програм на XXV зимским сусретима учитеља Србије, учествовао на Републичком и организовао семинаре за наставнике српског језика.

Креативни центар је изложио свој школски програм на XXV зимским сусретима учитеља Србије у следећим градовима:

 • Пожаревац - 15. јануар
 • Нови Сад - 16. јануар
 • Ниш - 17. јануар
 • Смедеревска Паланка - 24. јануар
 • Крагујевац - 31. јануар
 • Чачак - 5. фебруар
 • Параћин - 7. фебруар
 • Пријепоље - 22. фебруар
 • Београд - 28. фебруар
 • Лесковац - 7. март
 • Јагодина - 14. март
 • Шабац - 21. март

За време Републичког семинара за наставнике српског језика, од 14. до 16. јануара 2009. године, Креативни центар је изложио своја издања намењена образовању у просторијама Филолошког факултета у Београду. 

И током јануара месеца Креативни центар организовао је семинаре у сарадњи са друштвима учитеља и наставника (Београд - у оквиру Републичког семинара за наставнике српског језика, Ниш, Бела Црква, Смедеревска Паланка). Семинаре, који су намењени учитељима и наставницима српског језика у основним школама водио је проф. др Симеон Маринковић, главни уредник, аутор уџбеника за основну школу и "Методике креативне наставе". Учесници семинара добили су приручнике за рад у настави и потврде о присуству овом семинару.

Програм семинара:

1. Циљеви образовања за XXI век. Облици и методе креативне наставе. Структура часа креативне наставе.

2. Креативна настава граматике у основној школи:

 • филмска пројекција огледног часа граматике, излагање и дискусија

3. Креативна настава књижевности у основној школи (обрада текста):

 • филмска пројекција огледног часа књижевности, излагање и дискусија.

Поклони за учитеље за куповину комплета уџбеника

Сваки учитељ чије одељење наручи један од комплета уџбеника добија поклон-пакет (CD са дневним припремама, блокчићи за поруке родитељима, 4 приручника из програма Креативног центра и торба).

Комплети су:

 • Комплет уџбеника за први разред - Српски језик (или Српки језик по комплексном поступку) + Математика + Свет око нас
 • Комплет уџбеника за други разред - Српски језик + Математика + Свет око нас
 • Комплет уџбеника за трећи разред - Српски језик + Математика + Природа и друштво
 • Комплет уџбеника за четврти разред - Српски језик + Математика + Природа и друштво.

Такође, поклон-пакет (компакт диск са дневним припремама, блокчићи за поруке родитељима, издања Креативног центра и веома лепа торба) добиће и предметни наставници који користе наш уџбенички комплет у три или више одељења.

Уз комплете сваки ученик добиће увијаче бесплатно. Ова понуда односи се на одељења са најмање двадесет ученика.

Уколико уџбенике наручујете директно од Креативног центра, евиденциони лист оверава школа. Уколико уџбенике наручујете од дистрибутера, евиденциони лист оверава дистрибутер. У оба случаја евиденциони лист шаљете Креативном центру, факсом или поштом.

Наруџбеницу и евиденциони лист можете преузети ако одете на страницу Наруџбеница, коју видите на десном менију.


Креативни центар у Нишу

Издавачка кућа Креативни центар учествовала је на 45. нишком сајму књига и графике, који је одржан од 3. до 8. децембра 2008. године у Спортској сали Чаир.

На штанду Креативног центра посетиоци су могли да се упознају с новим књигама, као и да прегледају најтраженија издања наше издавачке куће - од сликовница и преклапалица намењених најмлађим читаоцима, преко програма за предшколце и основце, до приручника намењених родитељима, васпитачима и учитељима.


Три награде Креативном центру на 53. београдском сајму књига

На 53. београдском међународном сајму књига Креативном центру додељене су три награде: за најбољу дечју књигу, за најбољу сајамску презентацију и за допринос развоју српске илустрације.

 1. Награда за најбољу дечју књигу 2008. године припала је едицији "Овако се живело" у издању Креативног центра.
  "Разиграном речју и сликом, довитљиво, у дугиним бојама, са геометријским и другим облицима, с регистрима кључних речи и ненаметљивим поукама, аутори књига у едицији Овако се живело најмлађе читаоце воде у загубљене светове, у прошлост која не пролази ако се на овакав начин бира, показује и оживљава", образложење је жирија Савета 53. београдског међународног сајма књига.
  О овој награди одлучивао је жири у саставу: књижевник Миро Вуксановић, председник, проф. др Ратко Божовић, проф. др Владимир Х. Цветковић, мр Љиљана Левков, проф. др Миле Савић и проф. др Душан Пајин.

 2. Награда за најбољу сајамску презентацију 2008. године припала је Креативном центру.
  „Добар пример сајамске презентације реализован са типским сајамским елементима говори да добрим промишљањем може да се промовише бренд без енормних улагања. Разигране дечије ручице као лајтмотив и идеја која доминира ентеријером, логом, као и укупним презентационим елементима доприносе јединственом веселом духу. Добра организација, подељеност на неколико функционалних зона чини да се посетилац креће логично и добро сналази. Креативни центар се трудио да уради тотал дизајн. Особље носи униформе са логом тако да је комуникација једноставна. Деца су у фокусу тематике и издања овог излагача, као и родитељи који су заједно доносиоци одлуке", образложење је жирија Савета 53. београдског међународног сајма књига.
  О овој награди одлучивао је жири у саставу: проф. мр Горан Пековић, председник, мр Миа Давид Зарић и проф. др Радивоје Динуловић.

 3. Признање Креативном центру за допринос развоју српске илустрације доделило је Удружење ликовних уметника примењених уметности и дизајнера Србије - УЛУПУДС.

Странице << 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 >>EEPG


| Copyright © 2008 | Креативни центар | Градиштанска 8, 11120 Београд | (011) 38 20 483 | slavica.markovic@kreativnicentar.rs |