Креативни центар
Вести Предшколски програм Уџбеници Први разред Други разред Трећи разред Четврти разред Пети разред Шести разред Седми разред Осми разред На језицима мањина Помоћни материјал Семинари Припрема за малу матуру Радни уџбеници
Вести

Претходна страна | Следећа страна

Представљен пројекат "Развој дигиталних материјала за основну школу"

Представљен пројекат "Развој дигиталних материјала за основну школу"

Данас је у Медија центру представљен пројекат „Развој дигиталних материјала за основну школу" који „Креативни центар" спроводи у сарадњи са експертима из Института за психологију уз подршку организације  „Хелветас Србија". У оквиру пројекта управо почиње тестирање дигиталних материјала „Креативног центра" намењених ученицима млађих разреда основне школе.

Имајући у виду да је концепт електронског учења и развијања дигиталних материјала релативно нов у Србији, овај пројекат је од великог значаја зато што омогућава сарадњу експерата и издавача, која је веома важна како би дигитални материјали за ученике били подршка смисленој провери знања и како би омогућили ефикасно учење. 

Овим пројектом је омогућено студентима образовног модула с Филозофског факултета да прођу тренинг из области психолошких знања у вези с класичним и електронским уџбеницима, што су им омогућили експерти из Института, и да након тога обаве праксу у „Креативном центру" и оспособе се да активно учествују у креирању дигиталних материјала, као и да у завршној фази израде, са експертима Института, спроведу истраживање којим ће проверити квалитет, а пре свега искуства ученика у раду с развијеним дигиталним садржајима.

 На конференцији су говорили Др Ивана Степановић Илић, директорка Института за психологију, Љиљана Маринковић, директорка издавачке куће „Креативни центар",  Мартин Диетз, руководилац организације „Хелветас Србија" и Милица Симић, студенткиња, учесница у пројекту.    


Евалуација уџбеника - 2. разред

Све учитеље који су користили наше уџбенике за други разредпозивамо да нам пошаљу своје коментаре и сугестије како бисмо следеће године могли да их узмемо у обзир при изради нових уџбеника.
Упитнике за евалуацију уџбеника можете преузети с нашег сајта.

Попуњен упитник пошаљите нам мејлом на info@kreativnicentar.rs или поштом на: Креативни центар, Градиштанска 8, 11120 Београд, до 30. априла 2018. године.    


Уџбенички билтен за први разред

Креативни центар припремио је нове уџбенике за први разред основне школе према новим програмима наставе и учења за школску 2018/2019. годину. Нови програми засновани су на општим циљевима и исходима образовања и васпитања, оријентисани су ка овладавању функционалним знањима, ставовима и вештинама код ученика и усмерени су на процес и исходе учења, а не на саме садржаје.

Све информације о нашим новим уџбеницима за први разред пронаћи ћете у нашем Уџбеничком билтену за први разред.

 


Уџбенички билтен за пети разред

Креативни центар припремио је нове уџбенике за пети разред основне школе према новим програмима наставе и учења за школску 2018/2019. годину. Нови програми засновани су на општим циљевима и исходима образовања и васпитања, оријентисани су ка овладавању функционалним знањима, ставовима и вештинама код ученика и усмерени су на процес и исходе учења, а не на саме садржаје.

Све информације о нашим новим уџбеницима за пети разред пронаћи ћете у нашем Уџбеничком билтену за пети разред.


Билтен за наставнике српског језика

Креативни центар припрема нове уџбенике за српски језик за пети разред основне школе према новом програму наставе и учења за школску 2018/2019. годину. Све информације о нашим новим уџбеницима за пети разред пронаћи ћете у нашем Билтену за наставнике српског језика.    

 

Овом приликом подсећамо вас да ће "Креативни центар" имати изложбени штанд на Републичком зимском семинару за наставнике и професоре српског језика и књижевности, који ће се одржати на Филолошком факултету у Београду 8, 9. и 10. фебруара 2018. године. На том догађају упознаћемо вас с нашим новим програмом уџбеника за пети разред основне школе, као и с бројним издањима из области српског језика и књижевности.    

У оквиру рада у секцијама у петак, 9. фебруара, у терминима од 15.00 до 16.00 и од 16.00 до 17.00 проф. др Симеон Маринковић, главни уредник у "Креативном центру", одржаће предавање под називом Обрада епске народне песме у основној школи. Позивамо све заинтересоване да присуствују овој секцији!    


Странице << 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 >>EEPG


| Copyright © 2008 | Креативни центар | Градиштанска 8, 11120 Београд | (011) 38 20 483 | slavica.markovic@kreativnicentar.rs |