Креативни центар
Вести Предшколски програм Уџбеници Први разред Други разред Трећи разред Четврти разред Пети разред Шести разред Седми разред Осми разред На језицима мањина Помоћни материјал Семинари Припрема за малу матуру Радни уџбеници
Вести

Претходна страна | Следећа страна

ЖЕЛИМО ДА ЧУЈЕМО ВАШЕ МИШЉЕЊЕ - ЕВАЛУАЦИЈА УЏБЕНИКА ЗА ДРУГИ РАЗРЕД

Све учитеље који су користили наше уџбенике за други разред позивамо да нам пошаљу своје коментаре и сугестије како бисмо следеће године могли да их узмемо у обзир при изради нових уџбеника.
Упитнике за евалуацију уџбеника можете преузети с нашег сајта.

Попуњен упитник пошаљите нам мејлом на info@kreativnicentar.rs или поштом на: Креативни центар, Градиштанска 8, 11120 Београд, до 30. априла 2018. године.    


Комплет ВЕЖБАМ ЗА МАЛУ МАТУРУ

Седам збирки из едиције Вежбам за малу матуру помоћи ће ученицима да обнове појмове кључне за разумевање градива, да унапреде знање које треба да понесу из основне школе и да се успешно припреме за полагање мале матуре.

Комплет од 7 збирки за припрему завршног испита тренутно је на попусту од 40%. Комплет Вежбам за малу матуру можете купити у Клубу књижари "Креативни центар" у Београду  (ТЦ"Еуроцентар", Македонска 30), као и на сајту.

Збирке за биологију, физику, хемију, географију и историју садрже по 250 задатака, док су збирке за математику и српски језик обимније - збирка за српски језик обухвата 420 задатака, а за математику 786. Поред тога, у збирци за математику на почетку сваке области налази се кратак подсетник, док се на крају сваке области налазе два теста за проверу усвојености знања.    

Све збирке организоване су на сличан начин. Задаци су распоређени по областима, а у оквиру сваке области подељени су у три нивоа постигнућа: основни, средњи и напредни. На крају сваке збирке налазе се решења свих задатака, одговарајуће шифре стандарда уз решења, као и листа свих стандарда за крај обавезног образовања за дати предмет.     


НОВО! Историја - Збирка задатака за завршни испит

НОВО! Историја - Збирка задатака за завршни испит

У овој збирци се налази 250 задатака који су кључни за разумевање школског градива из истоорије. Задаци су подељени у две области: Историјско знање и Истраживање, тумачење, презентација. У оквиру сваке области задаци су подељени у три нивоа постигнућа: основни, средњи и напредни. Поред сваког задатка налази се симбол који означава ниво постигнућа. На крају збирке налазе се решења свих задатака.

 

Седам збирки из едиције "Вежбам за малу матуру" помоћи ће ученицима да обнове појмове кључне за разумевање градива, да унапреде знање које треба да понесу из основне школе и да се успешно припреме за полагање мале матуре. Збирке за биологију, физику, хемију, географију и историју садрже по 250 задатака, док су збирке за математику и српски језик обимније - збирка за српски језик обухвата 420 задатака, а за математику 786. Поред тога, у збирци за математику на почетку сваке области налази се кратак подсетник, док се на крају сваке области налазе два теста запроверу усвојености знања.        


НОВО! Весели вртић на албанском језику

НОВО! Весели вртић на албанском језику

Многи наставници  и васпитачи који у свом раду користе наша издања испољили су интересовање за књиге "Креативног центра" на језицима мањина. Изашли смо у сусрет тим интересовањима и захтевима и превели тражене наслове на неке од језика мањина. Последњи у низу тих издања су и  наши награђени радни листови за предшколце "Весели вртић", које сада можете купити и на албанском језику.


Проглашене најбоље LEGO® БАЈКЕ

Проглашене најбоље LEGO® БАЈКЕ

За другу креативну радионицу, под називом „ПРИЧАМО LEGO® БАЈКЕ", коју је „Креативни центар" организовао током 2017. године, пријавило се преко 100 васпитача и учитеља из преко 60 предшколских установа и основних школа у Србији. Овога пута учесници радионице имали су пред собом тежи задатак него претходне године. LEGO® бајке које су осмислили и фотографије сцена које су изградили коцкицама са својом децом требало је сами, путем LEGO® Visualizer софтвера, да обраде и пошаљу на конкурс у форми стрипа. Преко 40 бајки које смо добили потврђују да LEGO® коцкице и мини фигуре изузетно снажно мотивишу све који крену да раде са њима, па било да се ради о деци или о одраслима

 

Управо због тога ове године увели смо и још једну врсту активности којом се могло конкурисати за награду у овкиру ове радионице, а то је репортажа на тему „Како смо правили LEGO® бајку" и добили смо 10 занимљивих репортажа.   
Жири у саставу  Љиљана Маринковић, директор „Креативног центра", Славица Марковић, уредница у „Креативном центру" и Дејан Беговић, извршни директор „Креативног центра", имао је тежак задатак да прегледа све бајке и изабере најбоље међу њима водећи се претходно дефинисаним критеријумима: најбоља бајка, најбоља сценографија, бајка са најплеменитијом поруком и бајка са највише LEGO® коцкица. Ево одлуке жирија:

- Награда за најбољу бајку додељује се ОШ „Иво Лола Рибар" из Великог Градишта, за бајку СВАКО СВОЈЕ МЕСТО ИМА
- Награда за најбољу сценографију бајке додељује се Школи страних језика „ЛИНГВА", Ваљево, за бајку FROZEN AGAIN
- Награда за бајку са најплеменитијом поруком додељује се ПУ ДВ „Лилипут", Нови Сад, за бајку СЛОЖНА БАЈКА 
- Награда за бајку са највише LEGO коцкица додељује се ПУ „Радосно детињство", Нови Сад, за бајку МОРНАРСКА БАЈКА
- Награда за најбољу репортажу КАКО СМО ПРАВИЛИ LEGO БАЈКУ додељује се ПУ „Радосно детињство", Свилајнац, група из села Радошин, за бајку ТРИ МАЛА МАЧЕТА

Током децембра посетићемо све награђене установе и уручити им дипломе и награде, а свим установама и појединцима који су послали своје радове доделићемо захвалнице.
Планирамо да и у наредној години наставимо са организацијом оваквих наградних креативних радионица са LEGO® Education коцкицама о чему ћемо детаљно и на време обавестити све предшколске установе и основне школе у Србији.         


Странице << 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 >>EEPG


| Copyright © 2008 | Креативни центар | Градиштанска 8, 11120 Београд | (011) 38 20 483 | slavica.markovic@kreativnicentar.rs |