Креативни центар
Вести Предшколски програм Уџбеници Први разред Други разред Трећи разред Четврти разред Пети разред Шести разред Седми разред Осми разред На језицима мањина Помоћни материјал Семинари Припрема за малу матуру Радни уџбеници
Вести

Претходна страна | Следећа страна

Велико интересовање за наградну радионицу „Причамо LEGO бајке"

На овогодишњу наградну радионицу „Причамо LEGO  бајке" приспело је четрдесет радова, и то из следећих градова: Апатин, Београд, Голубац, Књажевац, Косјерић, Краљево, Лесковац, Мерошина, Ниш, Нови Сад, Нови Сланкамен, Опово, Рановац, Сутјеска, Свилајнац, Ваљево, Велико Градиште, Ветерник, Врање и Земун.

Поред LEGO  бајки, добили смо и десет репортажа о томе како су васпитачи и учитељи радили на тим бајкама с децом у својим установама. 

Наш жири је већ започео рад на прегледању ових бајки и репортажа. Очекујемо да ће коначни резултати бити познати до краја овог месеца, када ћемо их и саопштити, а након тога ћемо обићи награђене установе и појединце и уручити им награде. 

Сви који желе да се детаљније информишу о овом конкурсу, као и они који желе додатне информације о предшколском програму LEGO® Education, могу се јавити на мејл dejan.begovic@kreativnicentar.rs  


Презентација школског електронског материјала "Креативног центра"

Ове године на Школском штанду Креативног центра очекују вас промоције школских електронских материјала у неколико термина у току дана. Биће то одлична прилика за наставнике да сазнају како се ови материјали могу користити.
Ови електронски материјали су додатак традиционалним методама учења - засновани су на познатој финској методологији и осмишљени су као програми за индивидуално учење и проверу знања у школи и код куће, с више од 20 различитих типова задатака.

И ове године на Школском штанду Креативног центра одржаће се презентације LEGO Education материјала за основне и средње школе.

Више информација о нашим електронским материјалима погледајте ОВДЕ.

Школски штанд - програм

Среда, 25. 10. 2017. године (Предшколски дан)

14.00-15.00 h - Представљање LEGO Education материјала за предшколце
16.00-17.00 h - Story Starter Visualizer, софтвер у прављењу LEGO® приче
17.00-19.00 h Промоција нових приручника за васпитаче и разговор са ауторима (Од гласа до слова, Цртам, шарам и рукама стварам и Предшколац у свету математике)

Четвртак, 26. 10. 2017. године (Школски дан)

13.00-14.00 h - промоција електронског материјала Креативног центра
14.00-15.00 h - презентација LEGO® Education EV3 Mindstorms
(Политехника - школа за нове технологије)
15.00-16.00 h - промоција електронског материјала Креативног центра

16.00-17.00 h - презентација LEGO® Education EV3 Mindstorms
(Политехника - школа за нове технологије)
17.00-18.00 h - промоција електронског материјала Креативног центра

Петак, 27. 10. 2017. године

14.00-15.00 h - презентација LEGO® Education WeDo 2.0 
15.00-16.00 h - промоција електронског материјала Креативног центра
16.00-17.00 h- презентација LEGO® Education EV3 Mindstorms

17.00-18.00 х - промоција електронског материјала Креативног центра

Субота, 28. 10. 2017. године

14.00-15.00 h - презентација LEGO® Education WeDo 2.0 
15.00-16.00 h - промоција електронског материјала Креативног центра
16.00-17.00 h - презентација LEGO® Education EV3 Mindstorms
17.00-18.00 h - промоција електронског материјала Креативног центра


Предшколски дан на Сајму књига

Другу годину заредом "Креативни центар" организује Предшколски дан, с посебним програмом за васпитаче и све запослене у предшколским установама. 

На нашем штанду у Хали 2 (доњи ниво) у среду, 25. октобра, од 17.00 до 19.00 h одржаће се промоција нових приручника за васпитаче и разговор са ауторима: Мирком Дејићем ("Предшколац у свету математике"), Радмилом Павловић и Наташом Митровић ("Цртам, шарам и рукама стварам") и др Мирјаном Марковић, Славицом Томић и Слободанком Дадом Миловановић ("Од гласа до слова).

Само на дан промоције - само на нашем Школском штанду у Хали 2 - ове приручнике моћи ћете да купите са специјалним попустом од 25%.

Због ограниченог броја места пријава за промоцију је обавезна - пошаљите нам своје име и презиме, назив установе и град из којег долазите мејлом на bookmaster@kreativnicentar.rs. Рок за пријаву је понедељак, 23. октобар.


Видимо се на Сајму књига!

У недељу, 22. октобра, почиње 62. међународни београдски сајам књига, који ће трајати до недеље, 29. октобра.

Издања Креативног центра можете наћи на наша три штанда:

- Главни штанд, Хала 1;
- Штанд за велике попусте, Хала 4;
- Уџбенички штанд; Хала 2 (доњи ниво)  - у оквиру Сајма образовања и наставних средстава од 25. до 29. октобра

Погледајте програм дешавања на штандовима Креативног центра 

Прелистајте наш нови каталог

Ове године смо за вас припремили бројне садржаје:

  • потписивање књига и дружење с ауторима Креативног центра
  • гостовање немачког писца Оливера Ушмана, аутора романа Гејмери и Неко те посматра
  • предавање Ноел Џенис-Нортон, ауторке књиге Мирније, лакше, срећније родитељство
  • Предшколски дан у среду, 25. октобра, у оквиру кога ћемо представити наше приручнике за васпитаче - Од гласа до слова, Цртам, шарам и рукама стварам и Предшколац у свету математике
  • Представљање електорнских материјала Креативног центра за школу; 
  • презентација програма LEGO Education;
  • трибину за родитеље, библиотекаре, наставнике и васпитаче -  Подстицање читалачког самопоуздања

Поред сајамских попуста, припремили смо и посебне поклоне за купце - сви они који купе књиге у вредности већој од  2000 динара на поклон ће добити висиномер са јунацима из наше популарне едиције Школице, док ће они који купе за више од 5000 динара добити на поклон торбицу за физичко или торбу Креативног центра.

 


Награда Најбољи европски уџбеник за Забавни свет геометрије

Издавачка кућа "Креативни центар" освојила је на овогодишњем Франкфуртском сајму књига (11-15. октобар) награду Најбољи европски уџбеник (Best European Learning Material Award - BELMA) за књиге из едиције "Забавни свет геометрије", намењене предшколцима (Играмо се линијамаИграмо се облицима и Слагалице), ауторки Милене Радовановић, Миље Радовановић и Мирјане Радовановић,са илустрацијама Бориса Кузмановића

Награде за најбоље европске уџбенике додељују Франкфуртски сајам књига, Међународна асоцијација за истраживање уџбеника и образовних медија  и Европско удружење издавача уџбеника , а свечано проглашење победника традиционално се одржава првог дана Франкфуртског сајма књига.

За награду могу да конкуришу сви европски издавачи уџбеника, а материјале процењује независан жири састављен од осам до десет чланова, стручњака за образовну литературу, који познају различите европске језике и различите образовне сиситеме.

"Креативни центар" и ове године, дванаести пут заредом, самостално наступа на Франкфуртском сајму књига, који се одржава од 11. до 15. октобра 2017, а страним издавачима представља и нуди десетине својих наслова намењених деци и родитељима. 

Подсећамо и на то да је "Креативни центар" већ освајао награде за најбољи европски уџбеник на овом конкурсу:

- 2014. године - за издање ВЕСЕЛИ ВРТИЋ аутора Симеона Маринковића и Славице Марковић у категорији предшколских уџбеника;

- 2013. године - за издање ЛИКОВНО ЗА ПРЕДШКОЛЦЕ ауторке Мирјане Живковић у категорији предшколских уџбеника;

- за издање ПРИРОДА И ДРУШТВО ЗА ТРЕЋИ РАЗРЕД ОСНОВНЕ ШКОЛЕ (уџбенички комплет) аутора Симеона Маринковића и Славице Марковић у категорији уџбеника за млађе разреде основне школе;

- 2012. године - за издања МАТЕМАТИКА КАО ИГРА 1 и 2 аутора Бранке и Мирка Дејића у категорији предшколских уџбеника;

- 2007. године - за издање МУЗИЧКА КУЛТУРА ЗА ТРЕЋИ РАЗРЕД ОСНОВНЕ ШКОЛЕ аутора Владице Илића у категорији уџбеника за млађе разреде основне школе.


Странице << 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 >>EEPG


| Copyright © 2008 | Креативни центар | Градиштанска 8, 11120 Београд | (011) 38 20 483 | slavica.markovic@kreativnicentar.rs |