Креативни центар
Вести Предшколски програм Уџбеници Први разред Други разред Трећи разред Четврти разред Пети разред Шести разред Седми разред Осми разред На језицима мањина Помоћни материјал Семинари Припрема за малу матуру Радни уџбеници
Вести

Претходна страна | Следећа страна

Проглашене најбоље LEGO® БАЈКЕ

Проглашене најбоље LEGO® БАЈКЕ

За другу креативну радионицу, под називом „ПРИЧАМО LEGO® БАЈКЕ", коју је „Креативни центар" организовао током 2017. године, пријавило се преко 100 васпитача и учитеља из преко 60 предшколских установа и основних школа у Србији. Овога пута учесници радионице имали су пред собом тежи задатак него претходне године. LEGO® бајке које су осмислили и фотографије сцена које су изградили коцкицама са својом децом требало је сами, путем LEGO® Visualizer софтвера, да обраде и пошаљу на конкурс у форми стрипа. Преко 40 бајки које смо добили потврђују да LEGO® коцкице и мини фигуре изузетно снажно мотивишу све који крену да раде са њима, па било да се ради о деци или о одраслима

 

Управо због тога ове године увели смо и још једну врсту активности којом се могло конкурисати за награду у овкиру ове радионице, а то је репортажа на тему „Како смо правили LEGO® бајку" и добили смо 10 занимљивих репортажа.   
Жири у саставу  Љиљана Маринковић, директор „Креативног центра", Славица Марковић, уредница у „Креативном центру" и Дејан Беговић, извршни директор „Креативног центра", имао је тежак задатак да прегледа све бајке и изабере најбоље међу њима водећи се претходно дефинисаним критеријумима: најбоља бајка, најбоља сценографија, бајка са најплеменитијом поруком и бајка са највише LEGO® коцкица. Ево одлуке жирија:

- Награда за најбољу бајку додељује се ОШ „Иво Лола Рибар" из Великог Градишта, за бајку СВАКО СВОЈЕ МЕСТО ИМА
- Награда за најбољу сценографију бајке додељује се Школи страних језика „ЛИНГВА", Ваљево, за бајку FROZEN AGAIN
- Награда за бајку са најплеменитијом поруком додељује се ПУ ДВ „Лилипут", Нови Сад, за бајку СЛОЖНА БАЈКА 
- Награда за бајку са највише LEGO коцкица додељује се ПУ „Радосно детињство", Нови Сад, за бајку МОРНАРСКА БАЈКА
- Награда за најбољу репортажу КАКО СМО ПРАВИЛИ LEGO БАЈКУ додељује се ПУ „Радосно детињство", Свилајнац, група из села Радошин, за бајку ТРИ МАЛА МАЧЕТА

Током децембра посетићемо све награђене установе и уручити им дипломе и награде, а свим установама и појединцима који су послали своје радове доделићемо захвалнице.
Планирамо да и у наредној години наставимо са организацијом оваквих наградних креативних радионица са LEGO® Education коцкицама о чему ћемо детаљно и на време обавестити све предшколске установе и основне школе у Србији.         


Нове књиге за развијање математичке даровитости

Књиге „Математичке авантуре 1" и „Математичке авантуре 2" намењене су оној деци која у првом и другом разреду могу да напредују брже и више од осталих ђака. У збиркама се налазе занимљиви задаци, какви се најчешће не раде на часовима математике у школи. Задаци имају различите функције: поједини служе за развијање логичког и апстрактног мишљења, неки се односе на сналажење у равни и простору, неки на сналажење у различитим ситуацијама, а многи су, једноставно, лепи задаци, они због којих волимо математику и који нас мотивишу да је стално радимо. Сви су они погодни за откривање и развијање математичке даровитости и подстицање креативности.

Аутори ових књига, Мирко Дејић и Бранка Дејић, за издања „Математика као игра 1 и 2" добили су награду Европског удружења издавача уџбеника за Најбољи европски уџбеник у категорији књига за предшколце у 2012. години.         


Велико интересовање за наградну радионицу „Причамо LEGO бајке"

На овогодишњу наградну радионицу „Причамо LEGO  бајке" приспело је четрдесет радова, и то из следећих градова: Апатин, Београд, Голубац, Књажевац, Косјерић, Краљево, Лесковац, Мерошина, Ниш, Нови Сад, Нови Сланкамен, Опово, Рановац, Сутјеска, Свилајнац, Ваљево, Велико Градиште, Ветерник, Врање и Земун.

Поред LEGO  бајки, добили смо и десет репортажа о томе како су васпитачи и учитељи радили на тим бајкама с децом у својим установама. 

Наш жири је већ започео рад на прегледању ових бајки и репортажа. Очекујемо да ће коначни резултати бити познати до краја овог месеца, када ћемо их и саопштити, а након тога ћемо обићи награђене установе и појединце и уручити им награде. 

Сви који желе да се детаљније информишу о овом конкурсу, као и они који желе додатне информације о предшколском програму LEGO® Education, могу се јавити на мејл dejan.begovic@kreativnicentar.rs  


Презентација школског електронског материјала "Креативног центра"

Ове године на Школском штанду Креативног центра очекују вас промоције школских електронских материјала у неколико термина у току дана. Биће то одлична прилика за наставнике да сазнају како се ови материјали могу користити.
Ови електронски материјали су додатак традиционалним методама учења - засновани су на познатој финској методологији и осмишљени су као програми за индивидуално учење и проверу знања у школи и код куће, с више од 20 различитих типова задатака.

И ове године на Школском штанду Креативног центра одржаће се презентације LEGO Education материјала за основне и средње школе.

Више информација о нашим електронским материјалима погледајте ОВДЕ.

Школски штанд - програм

Среда, 25. 10. 2017. године (Предшколски дан)

14.00-15.00 h - Представљање LEGO Education материјала за предшколце
16.00-17.00 h - Story Starter Visualizer, софтвер у прављењу LEGO® приче
17.00-19.00 h Промоција нових приручника за васпитаче и разговор са ауторима (Од гласа до слова, Цртам, шарам и рукама стварам и Предшколац у свету математике)

Четвртак, 26. 10. 2017. године (Школски дан)

13.00-14.00 h - промоција електронског материјала Креативног центра
14.00-15.00 h - презентација LEGO® Education EV3 Mindstorms
(Политехника - школа за нове технологије)
15.00-16.00 h - промоција електронског материјала Креативног центра

16.00-17.00 h - презентација LEGO® Education EV3 Mindstorms
(Политехника - школа за нове технологије)
17.00-18.00 h - промоција електронског материјала Креативног центра

Петак, 27. 10. 2017. године

14.00-15.00 h - презентација LEGO® Education WeDo 2.0 
15.00-16.00 h - промоција електронског материјала Креативног центра
16.00-17.00 h- презентација LEGO® Education EV3 Mindstorms

17.00-18.00 х - промоција електронског материјала Креативног центра

Субота, 28. 10. 2017. године

14.00-15.00 h - презентација LEGO® Education WeDo 2.0 
15.00-16.00 h - промоција електронског материјала Креативног центра
16.00-17.00 h - презентација LEGO® Education EV3 Mindstorms
17.00-18.00 h - промоција електронског материјала Креативног центра


Предшколски дан на Сајму књига

Другу годину заредом "Креативни центар" организује Предшколски дан, с посебним програмом за васпитаче и све запослене у предшколским установама. 

На нашем штанду у Хали 2 (доњи ниво) у среду, 25. октобра, од 17.00 до 19.00 h одржаће се промоција нових приручника за васпитаче и разговор са ауторима: Мирком Дејићем ("Предшколац у свету математике"), Радмилом Павловић и Наташом Митровић ("Цртам, шарам и рукама стварам") и др Мирјаном Марковић, Славицом Томић и Слободанком Дадом Миловановић ("Од гласа до слова).

Само на дан промоције - само на нашем Школском штанду у Хали 2 - ове приручнике моћи ћете да купите са специјалним попустом од 25%.

Због ограниченог броја места пријава за промоцију је обавезна - пошаљите нам своје име и презиме, назив установе и град из којег долазите мејлом на bookmaster@kreativnicentar.rs. Рок за пријаву је понедељак, 23. октобар.


Странице << 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 >>EEPG


| Copyright © 2008 | Креативни центар | Градиштанска 8, 11120 Београд | (011) 38 20 483 | slavica.markovic@kreativnicentar.rs |