Креативни центар
Вести Предшколски програм Уџбеници Први разред Други разред Трећи разред Четврти разред Пети разред Шести разред Седми разред Осми разред На језицима мањина Помоћни материјал Семинари Припрема за малу матуру Радни уџбеници
Вести

Претходна страна | Следећа страна

Ново! Хемија - збирка задатака за завршни испит

Ново! Хемија - збирка задатака за завршни испит

У новој збирци из едиције "Вежбам за малу матуру" налази се 250 задатака који су кључни за разумевање школског градива из хемије. Задаци су подељени у пет области и дати на три нивоа постигнућа. На крају збирке налазе се решења свих задатака, а уз свако решење наведена је шифра стандарда који обухвата тај задатак.

Збирке из едиције "Вежбам за малу матуру" помоћи ће ученицимада обнове појмове кључне за разумевање градива, да унапреде знање и да се максимално успешно припреме за полагање мале матуре.    


Промоција роботике и програмирања на "ИТ каравану"

Промоција роботике и програмирања на "ИТ каравану"

„ИТ караван" пројекат је Министарства трговине, туризма и телекомуникација који се другу годину заредом одржава у тринаест градова широм Србије. У оквиру овог пројекта ученици основних школа едукују се о безбедносним ризицима на интернету, као и о правилима безбедног коришћења интернета, употреби информационо-комуникацијских технологија у образовању, уз промоцију роботике и програмирања.

Школама које учествују у овом пројекту Министарство трговине, туризма и телекомуникација донирало је LEGO Education роботе (LEGO Mindstorm Ev3), који ће ђацима служити као учила за савладавање основа роботике и програмирања.

Mindstorm® EV3  робот заснива се на једноставној роботској технологији и даје одлична решења за подучавање  подстиче међусобну сарадњу ученика и стимулише учење на основу реалног решавања проблема.

Програм LEGO® Education смислили су стручњаци компаније LEGO® као подршку професионалцима који раде с децом у предшколским установама, основним и средњим школама.

Креативни центар је једини овлашћени увозник програма LEGO® Education за Србију.


"Креативни центар" у вртићу "Трешњобер"

"Креативни центар" у вртићу "Трешњобер"

У оквиру месеца књиге представници "Креативног центра" посетили су врачарски огранак ПУ "Трешњобер" и са децом разговарали о читању и књигама.

ПР менаџер "Креативног центра" Јелена Драгојловић малишанима је прочитала сликовницу "Шта је НОВО сазнала бубамара мала" познате британске ауторке Џулије Доналдсон.

Захваљујемо се Трешњоберцима на гостопримству!


НОВО! Приручник за васпитаче - Од гласа до слова

НОВО! Приручник за васпитаче - Од гласа до слова

Овај приручник намењен је васпитачима, родитељима и свима онима који се баве децом у процесу превођења гласовног говора у писани. Практични део приручника садржи бројне предлоге за игре и активности којима се обрађују сва слова азбуке.

 Ради лакшег и систематичнијег праћења издвојене су три целине.

 - Теоријски део приручника садржи основна полазишта у раду на превођењу гласовног говора у писани, као и мишљења стручњака из области развоја говора на која су се аутори ослањали у свом раду.

 - У Идејном делу дати су предлози и уопштена решења за: уређење простора, симболичку игру, вежбе, игре и активности које се примењују у раду с децом у процесу од гласа до слова.

 - Практични део приручника садржи бројне идеје за извођење активности с децом, радионица с родитељима, као и савете и предлоге за прављење и примену средстава за игру и рад.    

Приручник можете пронаћи у Клубу књижари „Креативни центар„ (ТЦ „Еуроцентар", Македонска 30 / Дечанска 5, Београд), преко нашег сајта, као и у свим боље снабдевеним књижарама широм Србије.    


"Креативни центар" на стручној конференцији за васпитаче

Нове приручнике за васпитаче као и остала издања "Креативног центра", имаћете прилику да погледате 21. и 22. априла 2017. године на стручној конференцији под називом "Истраживачки приступ васпитној пракси".
 Ова конференција, која је намењена васпитачима, одржава се у Хотелу "Ђердап" у Кладову од 21. до 23. априла 2017. године.        

Странице << 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 >>EEPG


| Copyright © 2008 | Креативни центар | Градиштанска 8, 11120 Београд | (011) 38 20 483 | slavica.markovic@kreativnicentar.rs |